Gemeente Doetinchem

Persbericht, 16 november 2009

Brandweer Achterhoek West tevreden met ontruimingen

In het kader van de nationale Brandpreventieweken zijn er in oktober in de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek een groot aantal ontruimingsoefeningen gehouden. Alle onderwijsinstellingen waren uitgenodigd om mee te doen met de actie Ontruimen moet je oefenen. In totaal deden 74 scholen mee.

Bij brand is het van groot belang zo snel mogelijk een veilige uitweg te zoeken. Voor grote(re) gebouwen zoals scholen, zorgcentra en kinderdagverblijven is grondige voorbereiding en oefening nodig om deze veilige uitweg zonder paniek te vinden. Daarom wees Brandweer Achterhoek West (Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek) gedurende de Brandpreventieweken in oktober op de noodzaak van het hebben én het oefenen van een ontruimingsplan.

Projectleider Mario van der Maas van Brandweer Achterhoek West is niet alleen tevreden met het aantal deelnemers maar ook met het niveau van de ontruimingen. Natuurlijk blijven er leermomenten maar over het algemeen zagen we dat de mensen bij een ontruiming goed handelen. Na dit positieve resultaat gaat Van der Maas niet achterover leunen; Oefenen met ontruimen blijft minimaal één maal per jaar noodzaak!