Gemeente Berkelland


Persbericht
16 november 2009

Wethouder trekt boetekleed aan
Gemeente overschrijdt afdoeningstermijn

Wethouder Johan Vennevertloo trekt in een verklaring het boetekleed aan als het gaat om de uitspraak van de Rechtbank Zutphen van 11 november jongstleden. Het gaat hierbij om forse termijnoverschrijding bij het afdoen van bezwaar en beroep tegen het uitbreiden van kantoor- en bedrijfsruimte aan Spoorstraat 15 te Ruurlo.

Verklaring wethouder
"Hoewel ook de rechtbank er in laatste instantie 14 maanden over heeft gedaan om tot een uitspraak te komen, een termijnoverschrijding van 3 jaar en 10 maanden is buiten proportie. Voor zo ver de gemeente Berkelland hier een aandeel in heeft gehad, benadruk ik dat deze gang van zaken volstrekt niet past bij de dienstverlening die ons voor ogen staat. Ik trek hierover dan ook het boetekleed aan. Binnen de betreffende afdeling bekijken we nu hoe we kunnen uitsluiten dat zaken zo lang voortsukkelen. Ondertussen vraag ik er aandacht voor dat deze zaak echt tot de uitzonderingen behoort die de regel bevestigen. De gemeente Berkelland werkt hard aan kwaliteit. We werken met servicenormen en doen regelmatig onderzoek naar wat er beter kan. Dit is allemaal goed op orde. We werken er nu aan langlopende zaken uit het verleden tot een goed einde te brengen."

De zaak zelf
Op zich gaat het in deze bezwaar- en beroepszaak niet zo zeer om de concrete bouwwerkzaamheden. Deze zijn in 2007 reeds afgerond. Veel meer gaat het om een groenstrook die de nieuwe bebouwing zo veel mogelijk aan het gezicht moet onttrekken. Hier is regelmatig overleg over geweest en er wordt zo veel mogelijk aan de verzoeken voldaan. De rechtbank is op dit punt "niet van oordeel dat verweerder inadequaat uitvoering heeft gegeven aan de gemaakte afspraken".




Gemeente Berkelland