ICT Automatisering NV


---


PERSBERICHT pagina's: 1

Barendrecht, 17 november 2009

OMZET STABILISEERT; REORGANISATIE AFGEROND

ICT Automatisering N.V. (ICT) maakt bekend dat de omzet over de eerste negen maanden van 2009 ten opzichte van vorig jaar met zo'n 21 procent is afgenomen. Hiermee is de druk op de omzet in het derde kwartaal gestabiliseerd. Ongeveer een derde van de omzetdaling was het gevolg van een daling van de tarieven. Het bedrijfsresultaat voor reorganisatielasten in het derde kwartaal was licht positief.

De omstandigheden in het derde kwartaal bleven uitdagend voor ICT. Wel was er zowel in Nederland als in Duitsland sprake van een stabilisatie van de omzet ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Net als in het eerste halfjaar hadden de slechte economische omstandigheden een aanzienlijke impact op de resultaten van ICT. Niettemin was het bedrijfsresultaat voor reorganisatielasten over het derde kwartaal licht positief. In februari dit jaar heeft ICT een reorganisatie van de Nederlandse activiteiten ingezet, die aan het einde van het derde kwartaal met succes is afgerond. De reorganisatie in Duitsland, die later dit jaar is aangekondigd, is tevens afgerond. Per 30 september 2009 bedroeg het aantal medewerkers 915 (ultimo 2008: 1015).

ICT verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal licht zal verbeteren. De druk op de tarieven zal naar verwachting de rest van het jaar aanhouden.

/ / / / / / / /

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions, ICT Duitsland en ICT Consultancy. ICT Embedded is een van de leidende spelers op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Duitsland richt zich op het leveren van software gerelateerde diensten. Dit betreft zowel activiteiten op het gebied van embedded software als software voor het ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. ICT Consultancy biedt diensten aan met toegevoegde waarde op het gebied van testen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.