Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 17 november 2009

Metaalunie looft Opportunity Award uit

De Koninklijke Metaalunie heeft de inschrijving geopend voor de Metaalunie Opportunity Award. De Award wordt in april 2010 uitgereikt. Deze Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich in de afgelopen tijd heeft onderscheiden door kansen te zien en te benutten, bijvoorbeeld door een volledig nieuwe marktsector succesvol te betreden met een nieuw product, productieproces of dienst, en daarmee de continuïteit van de onderneming te waarborgen. De inschrijving staat open voor alle ruim 13.000 leden van de Metaalunie, uitgezonderd bedrijven die vertegenwoordigd zijn in de Raad van Bestuur. De inschrijvingstermijn sluit vrijdag 15 januari 2010.

De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die succes hebben behaald door creatief kansen te creëren naar aanleiding van veranderende marktomstandigheden.

Een deskundige jury, onder leiding van Jan Terlouw, oud-minister Economische Zaken en oud-Commissaris van de Koningin Gelderland, beslist wie de winnaar wordt van de Metaalunie Productivity Award. De overige juryleden zijn:

. Hennie van der Most, creatief ondernemer
. Ron Dries, voorzitter FOCWA, sectie Schadeherstel . Karin Bojorge, hoofdredacteur Forum (periodiek VNO-NCW) . Guus Broesterhuizen, directeur Octrooicentrum Nederland

Tien bedrijven krijgen advies van GTC Consult BV of PKM Uit de inzendingen worden de tien beste bedrijven geselecteerd. Een adviesbureau bezoekt deze tien geselecteerden en brengt hiervan verslag uit aan de jury. De bedrijven krijgen een op maat geschreven schriftelijk advies. De drie bedrijven met de beste beoordeling worden genomineerd voor de Metaalunie Opportunity Award. Eind april 2010 krijgen de genomineerden de gelegenheid zich tijdens een openbare bijeenkomst te presenteren. Hierna maakt de jury de winnaar van de Metaalunie Opportunity Award bekend. De Award levert erkenning en publiciteit op. Daarnaast ontvangt de winnaar een bedrag van 5.000 euro.

Leden van de Koninklijke Metaalunie die willen meedingen naar de Metaalunie Productivity Award kunnen zich tot 15 januari 2010 aanmelden met de inschrijvingskaart uit de folder, aan te vragen bij Natascha Linders van de Metaalunie, telefoon (030) 605 33 44 of via www.metaalunie.nl > Ledenportal.

De Koninklijke Metaalunie is met 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.