Gemeente Midden Delftland


Peuterspeelzaalwerk naar SKS

Naar verwachting zullen de drie Midden-Delflandse peuterspeelzalen in 2010 worden ondergebracht bij de Stichting Kinderopvang Schipluiden (SKS).

Â

Uit onderzoek van het expertisecentrum JSO en na gesprekken met de besturen en leidsters van de betrokken peuterspeelzalen kwam deze optie als beste naar voren om de toekomst van het peuterspeelzaalwerk in Midden-Delfland veilig te stellen. SKS heeft de bereidheid uitgesproken om het personeel van de peuterspeelzalen over te nemen. Wethouder Tineke van Nimwegen: âDit is een goede ontwikkeling die van belang is voor de kinderen, de ouders en zeker ook de leidsters van de betrokken peuterspeelzalenâ.

Uit eerder onderzoek werd duidelijk dat de Midden-Delflandse peuterspeelzalen De Woelige Hoek, Harlekijn en ât Harlekijntje op termijn zelfstandig weinig kans hebben om te overleven. In opdracht van de gemeente Midden-Delfland is vervolgens naar een goede partner voor de peuterspeelzalen gezocht. De besturen van de peuterspeelzalen zijn blij met de uitkomst van het advies. Penningmeester Carla Mooijman van ât Harlekijntje in Den Hoorn : âât Harlekijntje werkt al twee jaar naar tevredenheid samen met de SKS. Ik verwacht dat de samenwerking alleen maar beter zal worden. Ik zie de toekomst zonnig inâ.

De leidsters werden op 12 november door de gemeente en besturen geïnformeerd over de beoogde overgang. De ouders van de kinderen zijn inmiddels per brief geïnformeerd. Als de gemeenteraad op dinsdag 8 december met het advies akkoord gaat, zal meteen daarna worden gestart met de voorbereidingen voor de overgang.