Gemeente Brummen


Nieuwe welstandsnota

(Oorspronkelijke publicatie datum: 17-11-2009)

De gemeente Brummen beschikt over een nieuwe welstandsnota. Deze is tijdens de raadsvergadering van 29 oktober vastgesteld en is vanaf 12 november 2009 van kracht. De nieuwe welstandsnota kunt u uiteraard raadplegen op deze gemeentelijke website. Ook kunt u de nota inzien bij de balie Vergunningen. Daar kunt u ook terecht met u specifieke vragen rondom bouwplannen.

In de welstandsnota is een gebiedsgericht beleid vastgelegd dat is gericht op ruimtelijke kwaliteit. Het aanzicht van gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte vormen de dagelijkse leefomgeving van de inwoners. Dat betekent dat de verschijningsvorm van een bouwwerk in de ogen van het gemeentebe-stuur van Brummen géén zaak is van de eigenaar alleen. Elke voorbijganger wordt ermee geconfron-teerd, of hij nu wil of niet. Een aantrekkelijke, goed verzorgde omgeving draagt bij aan de positieve bele-vingswaarde van de gemeente.

Klik hier voor de nieuwe welstandsnota
Klik hier voor meer algemene informatie over welstand Klik hier voor informatie over de commissie ruimtelijke kwaliteit

Algemene vragen over de welstandsnota kunt u stellen aan de heer R. Bos, beleidsmedewerker van de afdeling Ruimte. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 03 of mailadres r.bos@brummen.nl.