Ingezonden persbericht


Flexibel de graad Bachelor of Engineering (B Eng) halen

Drie nieuwe opleidingen van Hanzehogeschool Groningen en LOI Hogeschool

Groningen, 17 november 2009 - Om tegemoet te komen aan een groeiende vraag vanuit de markt, starten Hanzehogeschool Groningen en LOI Hogeschool per 1 februari 2010 drie nieuwe technische hbo-opleidingen waarmee de graad Bachelor of Engineering (B Eng)/Ingenieur (ing.) behaald kan worden. Het gaat om flexibel afstandsonderwijs voor de opleidingen Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde.

Samenwerking Hanzehogeschool Groningen en LOI Hogeschool

De beide onderwijsinstellingen combineren hun expertise, waarbij de Hanzehogeschool Groningen de inhoudelijke kant, de begeleiding, de lesdagen en het examen verzorgt. Ook het diploma wordt uitgereikt door de Hanzehogeschool Groningen. De LOI biedt, als expert op het gebied van flexibel studeren, faciliteiten als de digitale leeromgeving, die het mogelijk maken om de opleidingen via afstandsonderwijs te volgen. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld digitale hoorcolleges volgen, gebruikmaken van een kennistrainer en via deze leeromgeving contact met elkaar en met de docenten onderhouden. De student kan vier keer per jaar starten met de opleiding, bepaalt zelf het studietempo en waar en wanneer hij studeert.

Combinatie theorie en praktijk

In de drie hbo-opleidingen wordt werken en leren gecombineerd en is er een optimale aansluiting op de praktijk; de student past de opgedane kennis direct toe in zijn werk. De begeleiding van de student neemt in de opleiding een centrale plaats in. Jaarlijks vinden er lesdagen plaats en bovendien krijgt de student praktische begeleiding op de werkplek.

De opleidingen starten met een brede basis, waarin aandacht is voor elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bedrijfskundige aspecten. Na twee jaar gaat men zich vervolgens specialiseren in de aanvankelijk gekozen richting.

Grote vraag

Gezien de grote behoefte aan hoger geschoold technisch personeel in Nederland is digitaal ondersteund studeren een goede optie voor werkenden om zich verder te scholen. Dit vernieuwde opleidingsconcept speelt op deze vraag in. En niet onbelangrijk: uiteraard geheel volgens de kwaliteitsnormen voor het hoger beroepsonderwijs.

Meer informatie

De drie hbo-opleidingen starten per 1 februari 2010 en het is nu al mogelijk om in te schrijven. Alle informatie over de opleidingen is te vinden op www.loihogeschool.nl/techniek.

-----------------