Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderzoek HP: Touch-technologie heeft de toekomst


* 64% van de Nederlanders beschikt over apparatuur met aanraakscherm
* 59% van de Nederlandse jongeren wil in de toekomst meer touch apparaten aanschaffen

Amstelveen, 17 november 2009 ­ Bijna tweederde (64%) van de Nederlanders bezit momenteel apparatuur met aanraakscherm, zoals een mobiele telefoon of navigatiesysteem. Jongeren spannen de kroon; 59 procent van de Nederlanders onder de 30 jaar geeft aan in de toekomst meer apparatuur met aanraakscherm aan te willen schaffen. Ze zijn te spreken over het gebruiksgemak van deze technologie en geven aan deze in de toekomst nog meer te zullen gaan gebruiken. Dit en meer blijkt uit onderzoek van HP onder ruim 500 Nederlanders in de leeftijd van 25 tot 60 jaar.

De eenvoud van een aanraking
Ruim 40 procent van de Nederlanders is van mening dat meer apparatuur met aanraakschermen het leven gemakkelijker zou maken. Bij jongeren ligt dit percentage aanzienlijk hoger: 64 procent van de Nederlanders onder de 30 jaar geeft zelfs aan dat het leven veel gemakkelijker wordt als ze meer apparatuur met aanraakscherm zouden hebben.

"Technologie past zich langzaam aan de mens aan in plaats van andersom," zegt Futurist en trendwatcher Erwin Van Lun. "Vroeger moesten wij ingewikkelde codes leren om een computer te bedienen, toen konden wij via de muis klikken, en nu kunnen we aanwijzen wat we bedoelen. Touch-technologie zal zich dan ook razendsnel verspreiden en zal ingewikkelde afstandsbedieningen, muizen en zelfs toetsenborden op termijn gaan verdringen. Volgende stap is dat we het scherm niet eens meer hoeven aan te raken. Ergens naar kijken, een gezichtsuitdrukking laten zien of een beweging maken voor het scherm is dan al voldoende. Een scherm gaat op je reageren zoals mensen dat zouden doen en wij vinden dat 'logisch'."

Touch voor het hele gezin
Apparatuur met touch-technologie is eenvoudig te bedienen volgens de ondervraagden: 68 procent geeft aan dat een aanraakscherm geschikt is voor alle gezinsleden. HP Photosmart Premium Web AiO LR

HP speelt met een nieuwe serie Photosmart printers met TouchSmart-technologie in op deze trend en de wens van Nederlanders: 50 procent van de respondenten geeft aan een printer met touch screen een goed idee te vinden.

--- einde persbericht ---

Over HP

{0>About HP{0>HP creates new possibilities for technology to have a meaningful impact on people, businesses and society.HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven en de maatschappij.The world's largest technology company, HP brings together a portfolio that spans printing, personal computing, software, services and IT infrastructure to solve customer problems.HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur om problemen van klanten op te lossen.More information about HP (NYSE: HPQ)Meer informatie over HP (NYSE: HPQ)is available at http://www.hp.com.is te vinden op http://www.hp.com.
Noot voor redacties