Ingezonden persbericht


Reliance Globalcom mengt carrier elementen tot efficiënter mondiaal netwerk Süd-Chemie

Positieve chemie tussen Reliance Globalcom en Süd-Chemie: volledig beheerd wereldwijd datanetwerk in ruim 20 landen voor gespecialiseerd chemiebedrijf

Amsterdam, 17 November 2009 - Reliance Globalcom, de toonaangevende wereldwijde aanbieder van beheerde netwerken en application delivery services voor multinationals, carriers en service providers, tekende een vijfjarige overeenkomst met Süd-Chemie. Volgens het contract ontwerpt, implementeert en beheert Reliance Globalcom een nieuw, mondiaal Wide Area Network (WAN) voor de Duitse fabrikant van gespecialiseerde chemische producten.

Süd-Chemie is een beursgenoteerde, innovatieve internationale producent met het hoofdkantoor in München. Het bedrijf zocht een IP-VPN en MPLS oplossing, inclusief Managed Internet Access en Remote Access Services. Deze oplossing moest wereldwijd 74 kantoor- en fabricagelocaties in ruim 20 landen met elkaar verbinden. Dit betrof zowel interessante opkomende markten zoals Peru, Brazilië, Mexico, Thailand en China, als meer gevestigde markten in Europa, de VS, Zuid-Afrika, Australië en Singapore.

Süd-Chemie benaderde Reliance Globalcom in september 2008 om te onderzoeken in welke mate efficiënter kon worden omgegaan met kosten en netwerkbeheer door het creëren van een mondiaal outsourced netwerk. Dit netwerk diende de flexibiliteit te bevatten om 'best-of-breed' 'in-country' oplossingen te bieden. Daarnaast moest er een consistente set Service Level Agreements (SLA's) en managementprocessen worden gecreëerd. Reliance Globalcom voltooide vervolgens een volledig leverancieronafhankelijk onderzoek naar alle markten waarin Süd-Chemie opereert. Ook presenteerde het bedrijf een netwerkontwerp waarin een aanzienlijk grotere bandbreedte naar de meeste sites werd voorzien, inclusief het hoofdkantoor in München en het hosting center. Doel hiervan was het verbeteren van de redundantie en dat nieuwe hoge-bandbreedte IP-applicaties internationaal konden worden gedeeld. Daarnaast consolideerde Reliance Globalcom diverse lokale service providers uit alle marktgebieden onder één enkel mondiaal beheer. Hiermee behield men de lokale flexibiliteit in service en de kostenvoordelen, maar verlaagde men de netwerkbeheervoorzieningen op lokale IT-teams.

"Omdat wij opereren in verschillende internationale markten, zijn netwerkbeschikbaarheid en de hoogste servicestandaarden in elk land voor ons van kritiek belang voor het behoud van onze geloofwaardigheid en service ten opzichte van lokale klanten en partners," zegt Dr. Walter Grüner, CIO Süd-Chemie. "Er zaten slechts 6 maanden tussen het tekenen van de overeenkomst en het voltooien van de uitrol. Sindsdien hebben we onze wereldwijde netwerkkosten met 20% zien dalen. Reliance Globalcoms flexibele, Hybride VNO sourcing zorgt er namelijk voor dat we niet langer in elk land contracten hoeven te onderhandelen en beheren met meerdere carriers en service providers. Hierdoor kunnen we ons concentreren op de kerntaken van ons bedrijf. Het feit dat Reliance Globalcom het enige aanspreekpunt is voor alle WAN services is voor ons echt enorm winstgevend gebleken."

Süd-Chemie behaalde aanzienlijke bedrijfsvoordelen door het scheiden, standaardiseren en out- en resourcen van het netwerkbeheer. Reliance Globalcom bevond zich in een unieke positie om het netwerkbeheer op een deskundige, consultatieve wijze aan te pakken via gevestigde relaties met ruim 700 carriers en service providers wereldwijd. Hierdoor profiteerde Süd-Chemie van naadloze integratie van de nieuwe services in bestaande processen.

"Wij zijn bijzonder verheugd dat Süd-Chemie de echte bedrijfswaarde heeft weten te behalen uit onze mondiale netwerkontwerp expertise en locale carrier relaties," becommentarieert Jürgen Keller, Managing Director Central Europe bij Reliance Globalcom. "Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het ontwerpen van multi-carrier, mondiale netwerken. De processen en expertise die dit thans oplevert voor onze klanten, zijn nergens anders in de markt te vinden."

Over Süd-Chemie
Süd-Chemie is een bijzonder innovatief, aan de beurs genoteerd, gespecialiseerd chemiebedrijf met het hoofdkantoor in München. Via de twee divisies Adsorbents en Catalysts genereert de circa 6.500 medewerkers tellende Süd-Chemie Group een totale omzet van bijna 1,2 miljard euro. Süd-Chemie heeft een extreem sterke positie in wereldwijde markten; bijna 80 procent van de omzet van de Süd-Chemie Group wordt gerealiseerd bij klanten buiten Duitsland. Het bedrijf bouwt systematisch voort op het potentieel dat wordt geboden door snelgroeiende regio's, met name in Zuid-Oost Azië en het Midden-Oosten.

Over Reliance Globalcom
Reliance Globalcom is een divisie van Reliance Communications Limited. De divisie leidt de wereldwijde telecomwerkzaamheden van de grootste geïntegreerde telecomserviceprovider van India. Reliance Globalcom brengt synergie in de wereldwijde bedrijfsvoering van Reliance Communications. Hieronder vallen de divisies Enterprise Services, Capacity Sales, Managed Services en een uiterst succesvol portfolio van retailproducten en -diensten, waaronder Global Voice, Internet Solutions en Value-Added Services. Het bedrijf bedient meer dan 1.400 grote organisaties, 200 carriers en 1,7 miljoen retailklanten in 50 landen verdeeld over vijf continenten. Reliance Globalcom is in het bezit van het grootste onderzeese kabelsysteem ter wereld, met een lengte van meer dan 65.000 kilometer. Dit systeem is naadloos geïntegreerd met de 110.000 kilometers aan particuliere glasvezelkabel van Reliance Communications. Tezamen biedt dit een stabiel platform voor het leveren van wereldwijde diensten. Het platform verbindt 40 belangrijke markten in India, het Midden-Oosten, Azië, Europa en de Verenigde Staten. Met de recente overname van eWave World, een pionier op het gebied van wereldwijde Wimax-netwerken, heeft Reliance Globalcom de mogelijkheid om 4G-diensten te introduceren in meer dan 50 landen. Ook kocht het bedrijf onlangs Vanco Group. Nu kan het bedrijf beheerde diensten leveren in meer dan 230 landen wereldwijd. Meer informatie is beschikbaar op www.relianceglobalcom.com.

Over Reliance Communications
Reliance Communications Limited is opgericht door Shri Dhirubhai H Ambani (1932 - 2002) en is het moederbedrijf van de Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group. Deze groep heeft momenteel een nettowaarde van Rs. 63.000 crore (14 miljard US Dollar), een omzet van Rs. 12.000 crore (3 miljard US Dollar), een nettowinst van Rs. 8.000 crore (2 miljard US Dollar) en geen nettoschuld.

Reliance Communications is de voornaamste serviceprovider van volledig geïntegreerde telecomoplossingen in India. Het bedrijf heeft ongeveer 77 miljoen klanten, waaronder twee miljoen retailklanten buiten India, en behoort tot de top 10 van telecombedrijven wereldwijd, gerekend naar het aantal klanten per land. Reliance Communications heeft 2.100 Indiase bedrijven en multinationals en ruim 800 wereldwijde, regionale en lokale carriers als zakelijke klant.

Reliance Communications heeft een geavanceerd pan-Indiaas, geïntegreerd (draadloos en vast) en convergent (data, spraak en video) digitaal netwerk opgezet. Dit netwerk kan geavanceerde diensten ondersteunen voor uiteenlopende communicatiedoeleinden en heeft een dekking van ruim 20.000 steden en 450.000 dorpen. Reliance Communications is eigenaar van en beheert de wereldwijd grootste IP-infrastructuur. Deze omvat meer dan 175.000 kilometer glasvezelkabel in India, de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten, Azië en het Pacifische gebied.



Ingezonden persbericht