Ingezonden persbericht


Hilversum, 17 november 2009

TV LAB LEVERT ACHT NIEUWE FORMATS OP VOOR NEDERLAND 3

In 2010 weer een TV Lab: kijkers pitchen eigen programma-ideeën

Acht programma's uit TV Lab, de themaweek op Nederland 3 met vernieuwende programmering, hebben groen licht gekregen. Vier programma's krijgen zeker een plek op de zender en vier programma's worden met dit doel verder ontwikkeld. In de zomer van 2010 krijgen de themaweek TV Lab en de inzet van een recensentenpanel een vervolg. Nieuw is dat kijkers eigen programma-ideeën kunnen indienen.

Programma's

De vier programma's die definitief een plek krijgen op Nederland 3 zijn: Claudia op vrijdag (VARA), Ik weet wat jij deed (TROS), Comedy Corner (VARA) en De Bubbel (BNN). De programma's Brainstorm (VPRO), En ga zo maar door (VPRO), Laat me niet lachen (AVRO) en Comedy at work (NPS) worden verder ontwikkeld met als doel geprogrammeerd te worden op de zender. De selectie van deze programma's is mede ingegeven door de resultaten van het kijkerspanel. Bovenstaande programma's passen volgens het panel goed bij Nederland 3 en worden, in verschillende mate, als vernieuwend beoordeeld. Door het panel werden per programma ook verbeterpunten aangegeven, bijvoorbeeld op het gebied van spraakmakendheid, de geschiktheid van de presentator voor het programma en de zender, maar ook lengte en tempo, onderwerpen en gasten kwamen aan bod.

Netmanager Roek Lips: "TV Lab is een succes en heeft mooie nieuwe programma's opgeleverd die goed bij de zender passen. Het goed luisteren en serieus nemen van de kijkers, heeft ons veel waardevolle en aanvullende informatie opgeleverd. Alle betrokken programmamakers hebben hier baat bij. Ook vanuit het buitenland is positief op TV Lab gereageerd. Op vakbeurzen in Cannes, Berlijn, Bafta/C21 in Londen, Canada en Azië is veel belangstelling voor dit tv-experiment. Inmiddels hebben zich ook de eerste zenders gemeld die willen onderzoeken of het mogelijk is een vergelijkbaar experiment op te zetten."