Ingezonden persbericht


Persbericht

zanox stelt Philipp Justus aan als nieuwe CEO

Amsterdam, 17 november 2009 - In maart 2010 start Philipp Justus als nieuwe CEO van zanox. Ook Christian Kleinsorge treedt toe tot de directie van de internationale aanbieder van performance based marketing, hij begint in januari. Zij vervangen de huidige directieleden, die per maart 2010 hun functies neerleggen.

Ralph Büchi, voorzitter van de Raad van Toezicht van zanox: "Philipp Justus is een van de meest gewaardeerde leiders op internetgebied. Ik ben blij dat we hem hebben aangenomen voor ons succesvolle online bedrijf. Samen met Christian Kleinsorge zal hij de positie van zanox als marktleider uitbouwen. Tegelijkertijd zorgen deze veranderingen in het management voor een nieuwe groeifase van de organisatie, waarmee we innovatie en continuïteit laten zien. Ik wil graag alle huidige directieleden bedanken voor het werk dat zij hebben verricht. Hiermee hebben ze zanox tot een wereldwijde online marketingaanbieder gemaakt."

"zanox is goed voorbereid op de toekomst", zegt Thomas Hessler, mede-oprichter van zanox. "We hebben het volste vertrouwen dat Philipp Justus het succes van zanox voortzet."

Philipp Justus (40) volgt Thomas Hessler -oprichter van zanox- op als CEO. Van 2000 tot 2004 was Justus general manager bij eBay in Duitsland. eBay Duitsland groeide onder zijn leiding uit tot de grootste dochter van dat bedrijf buiten de Verenigde Staten. Daarna was Justus tot 2006 als general manager van eBay Europa verantwoordelijk voor het succesvol uitrollen van eBay-marktplaatsen in Europa. Vervolgens kreeg hij de leiding over de veilingactiviteiten van eBay in de Verenigde Staten. In 2008 verruilde Justus eBay voor dochteronderneming PayPal als Senior Vice President voor internationale markten. Vanuit het hoofdkantoor van PayPal in San José, Californië, leidt hij een team van meer dan 500 professionals in meer dan 18 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. In 2006 werd Philipp Justus verkozen tot 'Young Global Leader' door het World Economic Forum.

Christian Kleinsorge (45) heeft sinds 2004 de leiding over de sales-afdelingen van zanox en zijn internationale dochterondernemingen. Tijdens deze periode zijn de verkopen van het bedrijf gestegen van 6,5 miljoen euro naar meer dan 200 miljoen euro in het afgelopen fiscale jaar. Hiervoor was Christian Kleinsorge CEO van technologiebedrijven Fibernet GmbH en ICG Interconnect AG.

(354 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Belangrijke links:
zanox afflilate marketing: http://www.zanox.com/en/publisher/products/prm.html zanox landing page optimalisatie: http://www.zanox.com/en/landingpages zanox Web Services: http://www.zanox.com/en/publisher/products/web_services.html zanox blog: http://www.zanox.xom/en/blog zanox Wiki: http://wiki.zanox.com/nl

Over zanox
zanox is wereldwijd marktleider in global performance based marketing. Via het internationale affiliate netwerk koppelt zanox meer dan tweeduizend advertisers aan meer dan een miljoen publishers, die gebruikmaken van alle vormen van online marketing channels: affiliate marketing, search marketing, e-mailmarketing, shopping- en loyaltyprogramma's. zanox werkt onder meer voor Transavia, Martinair, KPN, T-Mobile, Amzon, Esprit, Otto, en Citibank.

Sinds de oprichting in 2000, door bestuursleden Thomas Hessler, Heiko Rauch en Jens Hewald, is zanox uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 350 werknemers en veertien kantoren, verdeeld over Europa, Azië en Noord-Amerika. Vanuit Amsterdam is zanox Benelux sinds mei 2006 actief op deNederlandse markt. Sinds mei 2007 maakt zanox deel uit van Axel Springer AG, Berlijn, en PubliGroupe AG, Lausanne.

Meer informatie vindt u op http://www.zanox.nl