Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Utrecht, 17 november 2009

Kunstuitleen Utrecht; nieuwe kunstwerken vliegen de deur uit!

Tijdens de jaarlijkse Kunstweek (7 t/m 14 november) liep het storm bij Kunstuitleen Utrecht. Leden van Bibliotheek Utrecht mochten gebruik maken van het aanbod om drie maanden gratis een proefabonnement af te sluiten. Er hingen veel nieuwe kunstwerken, die binnen een paar uur alweer van de muur konden worden gehaald om met nieuwe leden mee naar huis te geven. De Kunstweek trok veel nieuwe bezoekers en veel nieuwe leden. Kortom, een groot succes.

Elk jaar breidt Kunstuitleen Utrecht haar collectie van ruim 15.000 kunstwerken uit met nieuwe, bijzondere werken. Eind oktober kocht Kunstuitleen Utrecht weer nieuwe, bijzondere kunstwerken aan. Zo blijft het aanbod actueel en gevarieerd. Via de catalogus op www.kunstuitleenutrecht.nl kunnen leden het totale aanbod bekijken en favoriete werken reserveren zodat zij na de uitleenperiode als eerste aan de beurt zijn. Zo hoeft niemand ernaast te vissen.

Dit jaar werden kleurrijke werken aangekocht van Astrid M.G. Rubie, een veelbelovend talent en winnaar van de Utrechtse Nieuwe 2009. De collectie is daarnaast aangevuld met strak, modern werk van Eduard Bezembinder. Ook drie aansprekende werken van Hidenori Mitsue, Utrechtse Nieuwe finalist uit 2007, zijn nieuw in de collectie. Vanuit zijn atelier in Blaricum, waar ook Mondriaan ooit gewerkt heeft, schildert hij met expressieve, vluchtige halen prachtige taferelen op doek. De aangekochte werken Campfire, Sparkles, Fireworks zijn het resultaat. Alle kunstwerken van de drie kunstenaars vlogen de deur uit tijdens de Kunstweek bij Kunstuitleen Utrecht.

Kunstuitleen Utrecht heeft een bijzondere collectie kunstwerken, met een waarde van E 500,- tot E15.000. Ongeacht de waarde zijn de werken te leen voor slechts E54,- per jaar. GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om eens langs te komen op de Maliebaan 42 op woensdag van 13.00 - 20.30 uur of donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur.

Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht, (030) 2861980, www.kunstuitleenutrecht.nl Open: wo. 13.00 - 20.30 uur, do t/m za 11.00 - 16.30 uur


---