Ingezonden persbericht


Soweto Gospel Choir op tournee
Tweevoudig Grammy winnaar en hét favoriete koor van Nelson Mandela

Het wereldberoemde Soweto Gospel Choir staat zondag in Muziekcentrum Frits Philips en brengt een overzicht van alle hoogtepunten van de afgelopen jaren: The best of Soweto Gospel Choir.

Nog maar 7 jaar geleden opgericht en nu al twee Grammy Awards, een Oscar-nominatie voor de soundtrack van de Disneyfilm Wall-E en optredens met artiesten zoals Bono, Christina Aguilera en Peter Gabriel. De groep gaf exclusieve concerten voor Nelson Mandela (de grootste fan van het koor), aartsbisschop Desmund Tutu en Oprah Winfrey en heeft overal ter wereld uitverkochte zalen, uitzinnige toeschouwers en jubelende pers.

Het 26-koppige Soweto Gospel Choir werd in 2002 samengesteld uit de beste talenten van de vele kerken en gemeenschappen in en om Soweto. De leden van het koor zijn ambassadeurs voor Nelson Mandela's Aids Foundation 46664 en zamelen daarnaast geld in voor Aids-zorgprojecten in Soweto.

De Nederlandse pers over het Soweto Gospel Choir:


. 'Dit is zingen alsof je leven ervan af hangt, dansen alsof de duivel op je hielen zit en trommelen alsof het voortbestaan van een volk ervan af hangt (.) Soweto Gospel Choir zingt rechtuit het hart' - Noordhollands Dagblad
. 'Een voorstelling die men niet snel zal vergeten' - Friesch Dagblad
. 'De prachtige kostuums en inspirerende dans zorgen voor een kleurrijke show (.) waar je helemaal in ondergedompeld wordt' - Dedemsvaartse Courant

The Best of Soweto Gospel Choir" Tour - November 2009

Nederlandse tour van 17 november t/m 9 december o.a. Tilburg, Heerlen, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Roosendaal, Nijmegen.

Informatie

Datum: zo 22 november 2009 20:15

Lokatie: Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven

Prijs: E 34,50 + E 3,- servicekosten

Website Soweto Gospel Choir : www.sowetogospelchoir.com

Website Muziekcentrum: www.muziekcentrum.nl



Noot voor redacties