Kasteel van Sinterklaas weer open in november


HELMOND, 20091030 -- Sinterklaas zal van dinsdag 17 november t/m donderdag 3 december met vele Zwarte Pieten voor de vijfde keer in het kasteel van Helmond logeren. Hier zal de Sint duizenden kinderen welkom heten. Naast het feestelijke feit dat dit het lustrum jaar is. zal de Sint dit seizoen zijn 100.000ste bezoeker in het kasteel ontvangen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de vertrekken waar tientallen Pieten druk bezig zijn met de voorbereidingen voor pakjesavond. Zo worden er volop pepernoten gebakken en talloze cadeautjes ingepakt. Tussen de bedrijven door neemt Sinterklaas de tijd om zijn bezoek gedag te zeggen.

Rondleiding
Bezoekers krijgen in groepen een rondleiding door het Kasteel van Sinterklaas van een Wegwijspiet. Binnen bekijken zij de diverse werkkamers zoals o.a. de Bakkerij, de Pietenzolder én natuurlijk de werkkamer van Sinterklaas zelf. Elke zeven minuten gaat er een nieuwe groep bezoekers het kasteel binnen.

Buitenterrein
Op het gratis toegankelijke buitenterrein klinkt sfeervolle Sinterklaasmuziek. Voor het kasteel staat het paard van Sinterklaas, Americo, in zijn stal. Er lopen vele Zwarte Pieten rond en er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar. In het winkeltje zijn o.a. snuisterijen, snoepwaar, boeken en Kasteel van Sinterklaassouvenirs te koop. Op het buitenterrein is tevens een nostalgische draaimolen en een toiletvoorziening te vinden.

De entree tot het Kasteel van Sinterklaas bedraagt ¤ 3,- p.p. (kinderen t/m 2 jaar gratis). Het is helaas niet mogelijk om kaartjes te reserveren voor het Kasteel van Sinterklaas. Er zijn dit jaar wel een beperkt aantal kaarten beschikbaar in de voorverkoop. Deze kaarten zijn te koop vanaf 17 november aan de kassa op het voorterrein van het Kasteel van Sinterklaas.

Meer informatie?
Kijk op www.hetkasteelvansinterklaas.nl voor meer informatie





Ingezonden persbericht