Xkies: nieuwe zoekmachine voor bijzondere geschenken


Eerste hulp bij cadeaustress

AMSTERDAM, 20091117 -- Met de lancering van de website Xkies.nl krijgen Nederlandse webshoppers eerste hulp bij het kiezen van de mooiste cadeaus. De redactie van Xkies selecteert uit het aanbod van honderden webwinkels de meest bijzondere geschenken en helpt de bezoeker bij zijn keuze voor het ideale cadeau. Daarnaast geeft Xkies informatie over de laatste cadeautrends en tips en trucs voor veilig en snel online kopen en betalen.

Bezoekers van Xkies kunnen cadeaus zoeken op basis van geslacht, leeftijd, prijs, of trefwoord, maar ook op basis van de persoonlijkheid van de ontvanger. Van carrièreman of -vrouw tot nerd, van buitenmens tot decoratiediva. En voor wie iets zoekt voor die collega wiens verjaardag hij was vergeten, of voor dat jubileum dat een week eerder bleek te zijn dan gedacht, biedt de handige paniekbutton uitkomst. Daarmee helpt Xkies de bezoeker om binnen 24 uur toch met een spectaculair geschenk op de proppen te komen.

Xkies selecteert uiteraard uit het aanbod van grote, bekende webwinkels, maar toont ook producten uit minder voor de hand liggende webshops, zoals de webwinkel van het Van Gogh-museum of websites die beeldende kunst verkopen. Het aanbod is eclectisch: van coole gadgets, gezelschapsspellen, designobjecten of boeken tot sculpturen, belevenissen, gepersonaliseerde cadeaus of een breed scala aan ecologische en fair trade-producten. Kiezen doet de gebruiker bij Xkies, kopen doet hij bij de webwinkels

"Wij willen onze bezoekers cadeaus laten vinden die ze zelf ook zouden willen krijgen", zegt Xkies-bedenker Annemarie de Leng. "Het is enorm moeilijk om online snel aparte cadeaus te vinden. Onze site bevat bijna tweeduizend geschenken van meer dan honderd webwinkels en dagelijks worden er meer unieke cadeaus geselecteerd en toegevoegd. Zo maken we steeds meer mensen blij. Want wanneer je erin slaagt om het perfecte presentje voor iemand te kiezen, geeft jou dat net zo'n goed gevoel als de ontvanger. En dat is waar het ons om gaat: Xkies is geven met gevoel."

Xkies (een combinatie van ` Exquis' en ` Ik kies') is een initiatief van Annemarie de Leng en Diederik Plug. De Leng is voormalig hoofdredacteur van jongerenkrant Kidsweek en freelance-journalist. Plug is journalist en eindredacteur van autosportmagazine Formule1.nl. Zij vormen de redactie van Xkies. De site is niet gelieerd aan enige webwinkel in binnen- of buitenland, maar opereert onafhankelijk.

www.xkies.nl
www.gevenmetgevoel.nl