ShopWiki verovert Nederland


AMSTERDAM, 20091117 -- ShopWiki.com, de succesvolle shopping zoekmachine uit Amerika, heeft onlangs de Nederlandse versie van zijn vergelijkingssite gelanceerd. ShopWiki.nl is de ultieme zoekmachine naar online producten, waarbij krachtige webcrawlingtechnologie wordt gecombineerd met informatieve en overzichtelijke shopgidsen. Met ShopWiki's in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en nu Nederland, is ShopWiki hard op weg Europa te veroveren.

Unieke technologie
ShopWiki is in 2005 opgericht door Kevin Ryan, Dwight Merriman en Eliot Horowitz, executives van het succesvolle 'Doubleclick' dat in 2008 door Google werd overgenomen. ShopWiki onderscheidt zich van andere product zoekmachines door zijn webcrawl technologie. De webcrawler die ze ontwikkelde is een geavanceerde software die het internet voortdurend scant op zoek naar winkels en daarbij automatisch de productinformatie van webshops verzamelt. Met deze technologie is ShopWiki in Nederland de enige die in staat is volledig onafhankelijk informatie te verzamelen over het productaanbod van webshops. Kort na de start heeft deze unieke webcrawler al bijna elf duizend webshops en negen miljoen producten verzameld.

Onafhankelijk en compleet aanbod
De vergelijkingssite van ShopWiki.nl zoekt op een snelle manier naar het juiste product tegen de laagste prijs, waarna de consument het direct online kan kopen. ShopWiki neemt als enige vergelijkingssite alle webshops automatisch en onbetaald op. Hierdoor krijgt de consument het meest uitgebreide en onafhankelijke aanbod van online producten.
Voor informatie en inspiratie kan de consument terecht bij de shopgidsen op de site. De online shopgidsen geven consumenten gerichte informatie en helpen bij de aanschaf van een product. In totaal heeft ShopWiki op dit moment reeds 241 shopgidsen.

Eliot Horowitz, CEO van ShopWiki, verklaart het succes van ShopWiki als volgt: "Met ShopWiki kan elk product worden weergegeven als zoekresultaat, ongeacht hoe groot of klein de verkoper is of hoeveel geld ze bereid zijn te betalen. In tegenstelling tot de meeste andere online vergelijkingssites, nemen wij webshops gratis op en onze zoekresultaten worden gesorteerd op relevantie voor de consument."

ShopWiki