Ingezonden persbericht


North Sea Jazz komt naar Curaçao!

Het North Sea Jazz Festival krijgt een Caribische editie. Het initiatief belooft het grootste muzikale en toeristische project uit de geschiedenis van Curaçao te worden. De organisatie streeft ernaar er een prachtig muziekevenement met internationale allure van te maken, net als het moederfestival in Rotterdam. Met als verschil een eigen Caribische inslag.

De eerste editie van Curaçao North Sea Jazz Festival zal begin september 2010 plaatsvinden. In deze periode treden op diverse podia en op verschillende locaties, grote internationale artiesten uit de jazz, funk, soul, latin, salsa en R&B op. Curaçao North Sea Jazz wordt een festival voor zowel toeristen als de Curaçaose bevolking.

De komende maanden gaat de organisatie de plannen voor het evenement verder uitwerken en worden er zo spoedig mogelijk meer details - zoals kaartverkoop, locaties en programma bekend gemaakt. Hou de North Sea Jazz website in de gaten! Raul Midón
Met zijn flamencoachtige manier van gitaarspelen en een charisma van hier tot aan zijn woonplaats New York is Raul Midón een van de nieuwe sterren van de jazzy r&b en soul. Midón wordt vaak vergeleken met Stevie Wonder - niet alleen omdat hij blind is, maar ook en vooral vanwege zijn lenige, soulvolle stem en zijn natuurlijke gevoel voor ritme en melodie. Een optreden van Raul Midón is een belevenis, al was het maar omdat hij een van de weinige artiesten is die slechts gewapend met een akoestische gitaar een zaal muisstil kunnen krijgen. Verwacht veel nummers van zijn nieuwe album Synthesis!

17 november Melkweg Rabozaal, Amsterdam
18 november Tivoli, Utrecht
20 november Paard van Troje, Den Haag
Ruthie Foster
Met een huiveringwekkende soulstem die doet denken aan Aretha Franklin, Ella Fitzgerald en Joan Armatrading is Ruthie Foster geen zangeres om zonder handschoentjes aan te pakken. Vanaf 1997 maakt ze albums, waarvan de laatste 'The Truth According to Ruthie Foster' (2009), haar de erkenning oplevert die ze verdient. Een ijzersterke combinatie van soul, klassieke rhythm 'n ' blues, folk en blues, waarmee ze eerder deze zomer al op North Sea Jazz te horen was.

31 oktober Paradiso, Amsterdam
Concerttips
maandag 2 & dinsdag 3 november
Diana Krall
Concertgebouw, Amsterdam

maandag 16 november
Melody Gardot
Melkweg, Amsterdam

donderdag 19 november
Dianne Reeves: Strings Attached
Featuring Russell Malone & Romero Lubambo
Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht