Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
5 november 2009

MARGA VAN PRAAG TERUG OP TV MET EIGEN INTERVIEWSERIE

In het nieuwe televisieprogramma MARGA volgt Marga van Praag bekende Nederlanders in zijn of haar eigen leefomgeving. Haar eigenzinnige manier van interviewen zorgt voor verrassende situaties en onthullende gesprekken. Zo danst zij met PVDA-er Ahmed Marcouch op een feest van islamitische homo's. MARGA wordt op dinsdag 17 november vanaf 18:30 uur op RTV Noord-Holland uitgezonden.

Marga van Praag is terug. Na tientallen jaren prominent het gezicht te zijn geweest van het NOS Journaal is het nu tijd voor een eigen programma. In MARGA portretteert Marga van Praag boeiende Nederlanders. Marga bezit het talent om binnen enkele vragen tot een verrassend gesprek te komen en ontdekt zo een andere kant van een reeks bekende Nederlanders. Zo gaat ze dansen tussen de Islamitische homo's met Ahmed Marcouch, tourt ze met Arjan Ederveen langs de theaters, gaat ze katten aaien met Philip Freriks en vertelt Rita Verdonk aan Marga waarom ze eigenlijk non wilde worden.

MARGA is een 8-delige serie. Naast RTV Noord-Holland zendt ook Het Gesprek het programma uit. Heidi Wulfsen, adjunct hoofdredacteur van RTV Noord-Holland: "Marga van Praag staat bekend om haar eigenzinnige manier van interviewen. Haar interviewstijl staat garant voor bijzondere en vaak openhartige gesprekken. Dankzij de samenwerking met Het Gesprek kunnen we dit programma uitzenden. We zien MARGA als een mooie aanvulling op onze programmering."

De eerste aflevering van 'MARGA':
dinsdag 17 november vanaf 18:30 uur.


---

Noot aan de redactie (