Ingezonden persbericht


AREOPAGUS

Centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland

www.areopagus.nl

Persbericht

Dinsdag 17 november, 20.00 uur, Lutherse kerk, Zuideinde in Monnickendam HUMOR OP DE PLANKEN
Met toneelcriticus Hans van den Bergh

Humor op de planken, lachen op het toneel, emeritus-hoogleraar Hans van den Bergh weet er alles van en kan er ook nog smakelijk over vertellen. Dat wordt een avond over humor, maar ook met humor.

Hans van den Bergh is geen onbekende voor wie de literaire avonden van Areópagus bezoekt. Niemand kan zo beeldend over dichters als Nijhoff of Dèr Mouw vertellen als hij. En Van den Bergh verzorgde inleidingen bij literaire films. Wie erbij was, weet dat Van den Bergh een geweldige verteller is die zware onderwerpen licht kan maken. We kunnen dus heel wat van hem verwachten als het over humor gaat.

Van den Bergh promoveerde op onderzoek naar 'komische werking'. Hij schreef boeken als 'De sterren van de hemel. De kunst van het toneelspelen', en een inleiding in de dramatheorie. Van den Bergh vertelt op deze avond zijn verhaal aan de hand van komische komediescènes. Ook regisseur Frans Roth van het Piccolotheater komt langs. Het Piccolotheater speelt bij Areópagus namelijk blijspelen van Dario Fo en Ruzzante, zoals de Venetiaanse Tweeling en Pane, Amore, Fantasia, op 19, 20 en 21 november.

Over Areópagus
Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). We houden debatavonden, politieke discussies, pre-verkiezingsbijeenkomsten, volksvergaderingen over actuele en nijpende maatschappelijke onderwerpen, interviews met wethouders, kunstenaars, wetenschappers, politici en historici, avonden over Calvijn en Luther, poëzieavonden, optredens met dichters, verhalenvertellers, zangers en koren ­ én toneel. En meer.