Ingezonden persbericht


Challenge Day: van 3000 ideeën naar 30 concepten
Tweehonderd Fontysstudenten brainstormen voor Liliane Fonds

Tweehonderd studenten van Fontys Hogeschool Marketing Management doen op dinsdag 17 november in Eindhoven mee aan een grootschalige brainstorm voor het Liliane Fonds. Doel van deze Challenge Day is een toolbox te ontwikkelen voor het bedrijfsleven. De ideeën uit deze box moeten bedrijven aansporen om initiatieven te bedenken die hun maatschappelijke betrokkenheid vergroten.

De eerstejaarsstudenten gaan in groepen aan de slag om creatieve ideeën te bedenken. Ze volgen de opleidingen Commerciële Economie en Small Business & Retail Management bij Fontys Hogeschool Marketing Management in Eindhoven. Het Liliane Fonds uit 's-Hertogenbosch zet zich in voor gehandicapte kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. De organisatie krijgt uit haar netwerk regelmatig vragen over sponsoring. De toolbox die door de Fontysstudenten ontwikkeld gaat worden, moet bedrijven ideeën aanreiken hoe ze onder andere sponsoracties op kunnen zetten. Kees Karstel van het Liliane Fonds werd benaderd door Fontys Hogeschool Marketing Management en was meteen enthousiast over het initiatief. 'Studenten hebben vaak verrassende ideeën. Een brainstormsessie van tweehonderd mensen kan verfrissende concepten opleveren. Dingen waar we zelf nooit aan gedacht zouden hebben.'

Echte case
'Dat studenten met een echte case aan de slag kunnen, is voor hen een mooie kans', aldus Remco Langeler, docent creatief denken. Hij vindt het belangrijk dat studenten al vroeg in hun opleiding kennis maken met de praktijk. 'Mijn ervaring is dat het uitvoeren van echte bedrijfsopdrachten hen stimuleert om actief aan de slag te gaan. Ze worden in het diepe gegooid en moeten meteen in staat zijn om een koppeling te maken tussen theorie en praktijk. In dit geval op het gebied van creatief denken en conceptontwikkeling. Dat doet een beroep op hun creativiteit, doorzettingsvermogen en inzicht', aldus de docent.

Meer informatie
De brainstormsessie van Fontysstudenten voor het Liliane Fonds vindt op 17 november plaats van 9 uur tot 17 uur in gebouw R5 aan de Rachelsmolen te Eindhoven. Het ochtendprogramma staat in het teken van het genereren van ideeën. Om 10.00 uur zal Kees Karstel namens het Liliane Fonds een toelichting geven op de opdracht. Tijdens het middagprogramma werken de studenten de concepten verder uit. Om 15.45 uur zullen de verschillende groepen door middel van een korte presentatie hun idee toelichten.

//// EINDE PERSBERICHT ////


*