Ingezonden persbericht


()

Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ()

PERSBERICHT
()

Datum
13 november 2009
()

Minister Rouvoet lanceert projecten Vrijwillige inzet ()

Het programma 'Vrijwillige inzet voor en door jeugd en gezin' stimuleert een actieve rol van bewoners van wijken, buurten en dorpen bij het opvoeden en opgroeien van kinderen en jongeren. Op 17 november geven minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin en Friso Wesseling, de jeugdburgemeester van Madurodam, samen het startsein van de eerste projecten binnen dit programma. ()

Het doel van de projecten is het betrekken van burgers bij de wijk, het bevorderen van sociale samenhang en ontmoeting en het versterken van de lokale gemeenschap rondom de jeugd. Buurtgenoten ondersteunen in de projecten kinderen en jongeren, bijvoorbeeld via activiteiten op het gebied van sport, natuur en cultuur. Het is de bedoeling dat de projecten, die op lokaal niveau starten, uiteindelijk landelijk toepassing vinden. Vanuit een van de woonwijken van Madurodam wordt hier tijdens deze middag symbolisch vorm aan gegeven. Vertegenwoordigers van de gehonoreerde projecten zijn deze middag aanwezig en kunnen desgewenst toelichting geven op hun project.

Programma
14.45 uur Inloop
15.15 uur Opening door Heleen Jumelet, voorzitter programmacommissie 15.20 uur Speech jeugdburgemeester Friso Wesseling 15.30 uur Pauline Meurs, voorzitter ZonMw, ontvangt minister Rouvoet 15.40 uur Speech minister Rouvoet + aftrap projecten 16.10 uur Inhoudelijke verdieping van het onderwerp door Lucas Meijs en Micha de Winter 17.10 uur Afsluiting

Vrijwillige inzet voor en door jeugd en gezin
Het programma is in opdracht van het programmaministerie voor Jeugd en Gezin vormgegeven door ZonMw samen met MOVISIE en het Nederlands Jeugdinstituut. Meer informatie over het programma is te vinden op www.zonmw.nl/vrijwilligeinzet. ()