Ingezonden persbericht


Dinsdag 17 november 19.00-21.00 uur radio 5
Presentatie: Hatice Kursun

OBA Live is een dagelijkse talkshow over samenleving, religie, cultuur en politiek. Ook wordt er elke dag live-muziek ten gehore gebracht rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek). De presentatie op de dinsdagavond is in handen van Hatice Kursun.

Hoofdgast
Hoofdgast is publiciste Janneke Donkerlo. In de jaren '90 woonde en werkte zij in Afrika en Azië. Deze herfst verscheen haar boek Saygil & Zn. Lotgevallen van een Turkse familie in Nederland. Als schrijfster is ze constant op zoek naar 'gewone' en authentieke mensenverhalen. Vooral het thema migratie ligt haar na aan het hart.

Islamitische canon
In de Islamitische Canon zal publicist Haci Karacaer vertellen waarom hij het boek Revival And Reform In Islam: A Study Of Islamic Fundamentalism van Fazlur Rahman zo belangrijk vindt.

Tour de Benzakour
Tour de Benzakour is een brutale humoristische rubriek van Mohammed Benzakour. Deze luis in de pels zal op eigenzinnige wijze een aantal issues die in de wereld spelen onder de loep nemen.

Out of Context
Out of Context is de nieuwe expositie van Etty Elbaz Griffioen, die in De Levante in Amsterdam te zien is. Als dochter van ouders die uit Marokko naar Jeruzalem zijn geëmigreerd, groeide Etty op in het Midden-Oosten. Medeoprichter van De Levante, Sara Galli, zal ingaan op de context van de expositie en daarbuiten.

Aandacht ook voor de nieuwe nationale campagne om migranten te stimuleren voor orgaandonatie. Leah Barsema, projectleider NGIZ-donorvoorlichting, zal de in- en out's van de nieuwe campagne uiteenzetten, met name in relatie met religie.

Paneldiscussie
In de Paneldiscussie Wat kost een ....? aandacht voor de ophef die er is ontstaan nadat de PVV een onderzoek eiste naar de kosten van de immigratie. Inmiddels heeft de minister van Integratie Van der Laan een dergelijk onderzoek afgewezen. Nu blijft de vraag: Wat zijn nou precies de intenties zijn van de PVV om een onderzoek te eisen naar de kosten van allochtonen?

Live muziek
Live muziek is er van Masood Arzanloo en zijn Win-Bang Ensemble. Zij zullen ons met hun traditionele instrumenten en betoverende melodieën meenemen naar het oude Perzië. OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud op de website van obalive.

OBA Live is ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.




Ingezonden persbericht