Gemeente Leeuwarden

Embargo tot dinsdag 17 november, 21.00 uur!

Koninklijke Onderscheiding voor Johan Schumacher

Johan Schumacher

Geboren op 3 februari 1939 te Leeuwarden

Wonende te Leeuwarden

Benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau

De heer Schumacher heeft zich jarenlang ingezet voor de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond, district Friesland. Zo organiseert hij al veertig jaar aaneengesloten de Friesland Cup. Daarnaast was hij voorzitter van de werkgroep rolstoeltennis, organisator van de Ladies Day en jarenlang notulist van de commissie wedstrijdtennis. De heer Schumacher gaat het vanaf nu wat rustiger aan doen en stopt met zijn werkzaamheden voor de KNLTB. Bij zijn afscheid heeft de voorzitter van de KNLTB (district Friesland), de heer Rob Joling, hem hiervoor beloond door hem een replica van de cup te overhandigen. De cup heet voortaan de Johan Schumacher trofee.

Naast zijn passie voor tennis is hij sinds 1995 nauw betrokken bij de st. Joseph Galerie in Leeuwarden waarvoor hij verschillende ondersteunende activiteiten verricht. De laatste vijf jaar is de heer Schumacher ook secretaris en plaatsvervangend voorzitter voor de Vereniging van Eigenaars van de Katsflat in Leeuwarden.

Vanwege zijn maatschappelijke inzet heeft burgemeester Crone, namens Hare Majesteit de Koningin, de heer Schumacher benoemd tot Lid in Orde van Oranje Nassau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.