Gemeente Zwolle

De Assendorper zoekt nieuwe vrijwilligers, Informatiemarkt over nieuwe wijkkrant

Datum uitgave persbericht: 11/13/2009

Voor de wijkkrant Assendorp is de werkgroep op zoek naar vrijwilligers die betrokken willen zijn bij het maken van de wijkkrant De Assendorper. Er zijn zowel bestuursleden als redactieleden nodig. Dinsdag 17 november 2009 is in wijkcentrum de Enk een informatiemarkt voor belangstellende vrijwilligers.

wijkplatform

De wijkkrant is in 2009 nog niet verschenen. In een wijkplatform gaven bewoners aan dat ze de krant missen. De gemeente heeft toen een werkgroep ingesteld die de mogelijkheden voor een doorstart heeft onderzocht. De krant is financieel gezond en kan rekenen op een vast aantal adverteerders. Ook heeft de werkgroep een nieuw stichtingstatuut, redactiestatuur en organisatiestructuur opgesteld. Nu is het tijd om vrijwilligers te werven voor de vacante functies.

Functies

Voor het bestuur worden een voorzitter, secretaris, penningmeester en algemeen bestuurslid belast met personeel en organisatie gezocht. Op de redactie is plek voor een hoofdredacteur, redactiesecretaris, acquisiteur, administrateur, corrector, eindredacteur, bezorgcoördinator en natuurlijk meerdere journalisten.

Informatiemarkt

Voor belangstellenden is er op dinsdag 17 november 2009 vanaf 19.30 uur een informatiemarkt in wijkcentrum de Enk. Onder het motto "vele handen maken licht werk" hoopt de werkgroep op een grote opkomst.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 13-11-2009 tot 12-12-2009