Politie Twente

Persbericht Politie Twente 17 november 2009

Jan Camphuis: 053-4555588

Doodsoorzaak nog onbekend

Hengelo

Onderzoek heeft nog niet uitgewezen waaraan een 14 weken oude baby, die maandagmiddag 16 november is overleden, is gestorven.

Maandagmiddag 16 november werd bij de politie rond 12.00 uur bekend dat in een kinderdagverblijf van de Stichting Kinderopvang Enschede (SKE) in het ROC aan de Gieterij in Hengelo een baby was overleden. Bleek dat medewerkers van de SKE het 14 weken oude jongentje, woonachtig in Enschede, levenloos in zijn bedje hadden aangetroffen. Reanimatie door de medewerkers mocht niet baten en later werd in het ziekenhuis de dood geconstateerd.

Door o.a. de technische recherche van de politie Twente werd een eerste onderzoek ingesteld. Een onderzoek dat door de politie altijd wordt gedaan wanneer er onduidelijkheid is over de doodsoorzaak van een overleden persoon.

Op last van de officier van justitie werd maandagavond bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk nog sectie verricht op het lichaam van het jongentje. Uit dit onderzoek is de doodsoorzaak nog niet komen vast te staan. Toxicologisch onderzoek door het NFI zal mogelijk meer duidelijkheid verschaffen. Dit kan echter nog wel circa zes weken in beslag nemen. (2009053514)

---- --