Ingezonden persbericht


Persbericht 17 november 2009

Rigby's 'One Song' is 3FM Serious Request themasong

De nieuwe single van Rigby 'One Song' is het 3FM Serious Request anthem 2009. De plaat ondersteunt de campagne van 3FM Serious Request 2009 'Stop Malaria, Play The Music' en is de muziek onder de radio- en televisiecommercials van 3FM Serious Request. De complete opbrengst van de single 'One Song' gaat naar het doel dit jaar: de malariabestrijding.

One Song heeft voor 3FM een speciale lading. 3FM Music Director Basyl de Groot: "Het nummer vertelt precies wat we met 3FM Serious Request willen overbrengen. All We Need Is One Song; met het betalen voor één enkel liedje kun je een verschil maken tussen leven en dood. Dan is het extra mooi dat zo'n geweldig nummer gemaakt is door een bandje dat we vanaf het prille begin op 3FM volgen." Rigby was met haar eerste release in eigen beheer meteen 3FM Serious Talent en sleepte vervolgens een platencontract in de wacht. De band treedt met One Song in de voetsporen van Novastar. Vorig jaar was zijn nummer 'Waiting So Long' het anthem van 3FM Serious Request.

Met de bekendmaking van het 3FM Serious Request-anthem is tevens het eerste optreden voor de finale op 24 december op de Grote Markt in Groningen bekend. Rigby betreedt het podium en speelt daar natuurlijk One Song live.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 bracht de actie in Nederland 5.637.937 euro op voor vluchtelingenhulp.

Voor meer informatie: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht