Gemeente Nijmegen

persbericht

17 november 2009 Week 47

WEEKAGENDA COLLEGE B&W VAN 18-11-2009 t/m 24-11-2009

Woensdag 18 november 2009, 11.45 uur
Stadswinkel
Burgemeester De Graaf verricht de openingshandeling van de in gebruikname van de digitale dakkapel. Dit is een nieuwe applicatie die de gemeente op haar website gaat aanbieden. Met behulp van de Digitale dakkapel kan een burger zelf een dakkapel ontwerpen. Tijdens het doorlopen van alle stappen in de applicatie kan de burger ook zien of hij een bouwvergunning nodig heeft of niet. Tevens wordt het ontwerp van de dakkapel al automatisch getoetst op veel onderdelen van de bouwwetgeving. Als het niet voldoet, dan krijgt de burger een advies hoe hij wel kan voldoen aan de wetgeving.

Woensdag 18 november 2009, 13.30 uur
Burgers Zoo, Arnhem
Wethouder Kunst is aanwezig tijdens het afscheid van Rob Jansen, voorzitter Raad van Bestuur van woningbouwvereniging Vivare. Er wordt een minisymposium gehouden met het onderwerp " Nieuw burgerschap in het publieke domein" een onderwerp op initiatief van dhr. Janssen.

Woensdag 18 november, 14.00 uur
HAN Auditorium, Kappittelweg Zaal A004
Wethouder Scholten geeft een lezing tijdens de conferentie "Passie voor Jeugdzorg" in het kader van de landelijke Week van de Jeugdzorg 2009 bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Het aantal jeugdigen en opvoeders dat een beroep doet op de jeugdzorg stijgt gestaag, en de ernst van problemen lijken toe te nemen. Wat zijn dilemma´s en uitdagingen voor praktijkwerkers, beleidsverantwoordelijken en onderzoekers?

Woensdag 18 november, 15.00 uur
HAN Auditorium, Ruitenberglaan 31 Nijmegen Wethouder Van der Meer is aanwezig bij het netwerkbijeenkomst over mobiliteitsmanagement Slim reizen in de regio Arnhem-Nijmegen geïnitieerd door het Offensief Bereikbaarheid organiseert voor het bedrijfsleven in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Overheden en bedrijfsleven bespreken ´best practices´ zoals de beloningsproef Slim Prijzen op de Waalbrug en maatregelen vanuit het bedrijfsleven om files te doen slinken.

Woensdag 18 november 16.15 uur
Lagelandseweg 11
Burgemeester De Graaf spreek een woord tijdens de opening van de nieuwe productielijn van Smit Draad, dat wereldwijd hoogwaardige kabel en draad voor transformatoren en generatoren levert. Recent hebben zij geïnvesteerd in een nieuwe lijn, waarmee ze niet alleen hun kabelcapaciteit met 33 % verhogen, maar ook de productiemogelijkheden uitbreiden. Met deze lijn, uniek in Europa, kunnen ze de transformatorkabel nu tot en met 85 aders produceren (dit was tot en met 43 aders). Met deze innovatieslag kunnen zij verder groeien.

Donderdag 19 november 2009, 11.15 uur
Crowe Plaza Hotel, Den Haag
Burgemeester De Graaf neemt deel aan een forumdiscussie tijdens het jaarcongres van het tijdschrift van de Politie 2009, met als onderwerp "Toekomst van het Nederlandse Politiebestel".

Vrijdag 20 november 2009, 10.00 uur
Burgerzaal
Burgemeester De Graaf houdt een speech tijdens de Netwerkdag van CCV Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Geïnitieerd door het samenwerkingsverband G31.

Vrijdag 20 november 2009, 10.30 uur
Stadhuis
Burgemeester De Graaf ontvangt Amerikaanse persjournalisten en spreekt ze toe. Dit is op initiatief van het Nederlands bureau voor toerisme dat deze Amerikaanse persreis naar Nederland organiseert. Door onze contacten doen ze naast Amsterdam ook Nijmegen aan. Daarna gaan ze naar Katherina tentoonstelling in het Valkhof museum.

Vrijdag 20 november 2009, 14.00 uur
Stadhuis
Burgemeester De Graaf reikt de kinderlintjes uit aan kinderen uit Nijmegen die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad of voor hun omgeving. Het gaat om kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Vrijdag 20 november 2009, 15.00 uur
Heijendaalseweg 227
Wethouder Van Hooft spreekt een woord tijdens de opening van het Tweede Stumasshuis, in het Stumasshuis wonen studenten met ASS (autisme spectrum stoornis) in een beschermde woonvorm.

Vrijdag 20 november 2009, 17.30 uur, 17.30 uur Museum Het Valkhof
Wethouders Kunst spreekt een woord tijdens de aftrap van het Middeleeuw Belevenis Netwerk bedoeld voor het bevorderen van cultuurhistorisch toerisme in de euregio Rijn-Waal en wordt gedragen door de Stichting Gebroeders van Limburg (lead partner), Museum Het Valkhof, Gelders Archief, Stichting Gelders Erfgoed, Kloster Graefenthal, Museum Kurhaus, Historische Verein Geldern, RBT-KAN en Buro Tourismus Niederrhein-Zweiland.

Zaterdag 21 november 2009, 11.15 uur
Neerbosch-Oost
Wethouder Van der Meer verwelkomt Sint Nicolaas tijdens de intocht in Neerbosch Oost.

Zaterdag 21 november 2009, 20.00 uur
De Vereeniging, Nijmegen
Burgemeester De Graaf en wethouder Kunst zijn aanwezig tijdens het Opera Galaconcert van het Nijmeegs mannenkoor in het kader van het 150 jarig bestaan.

Zondag 22 november 2009, 13.00 uur
Jan Massinkhal, Nijmegen
Burgemeester De Graaf is aanwezig tijdens de opening van de NEC buurtbattle. Ook dit keer zullen er weer veel elementen uit de wijk aanwezig zijn. Niet alleen de voetballers, ook dansers, basketballers en rappers uit de wijk zullen een rol spelen, net als de voetballers van N.E.C.

Dinsdag 24 november 2009, 16.30 uur
Bibliotheek Zwaneveld
Wethouder Kunst spreekt een woord tijdens de heropening van de bibliotheek in Zwaneveld.




Gemeente Nijmegen