Ingezonden persbericht


PERSINFO:

Diamantmuseum investeert in Antwerps art nouveau juweel en plaatst juwelenhuis

Antwerpen, 17 november 2009 - Vandaag vond in het Antwerpse juwelenhuis Ruys aan de Sint Jorispoort 26 in Antwerpen de persconferentie plaats naar aanleiding van de nieuwste aankoop van het Diamantmuseum Provincie Antwerpen. De aankoop betreft een art nouveau collier/broche die reeds in het voorjaar van 2009 werd aangekocht, maar het museum geeft er pas nu ruchtbaarheid aan.

Eén en ander houdt verband met de Delheid-tentoonstelling die het Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen vanaf 22 maart 2010 presenteert.

Het Antwerpse juwelenhuis Ruys is overwegend bekend voor zijn zilvermerk en werkte samen met de Brusselse firma Delheid Frères, maar produceerde ook juwelen bezet met edelstenen en diamant.

De nieuwste aanwinst van het Diamantmuseum die zich bovendien in de originele doos bevindt, is een prachtig voorbeeld van een hoogstaand art nouveau juweel, bezet met roosgeslepen diamanten van uitzonderlijke kwaliteit dat met zekerheid is toe te schrijven aan het Antwerpse juwelenhuis Ruys.

Tijdens de mini tentoonstelling "TOPSTUK in de kijker: Een art nouveau juweel met Antwerpse roots die het Diamantmuseum tussen 18 februari en 22 juni 2010 presenteert, wordt het juwelenhuis Ruys belicht aan de hand van exclusieve foto's, juwelen bezet met edelstenen en diamant alsook tekeningen, logboeken etc...

Foto's in hoge resolutie zijn terug te vinden op de ftp-server: : ftp://ftps.provant.be

Login: CultuurPers - Password: PersCultuur

(map Huis Ruys voor oa beelden van het juwelenhuis vroeger en nu; alsook van het Art Nouveau juweel dat het Diamantmuseum aankocht).