Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 17 november 2009









Persbericht

Inwoners ontvangen 'Laat je horen' krant
Oproep om mee te denken over toekomst

Deze week ontvangen alle huishoudens in de gemeente De Wolden de 'Laat je horen' krant over de toekomst van de gemeente. De krant is een uitnodiging om mee te denken over de manier waarop we de gemeente nog aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren, jonge gezinnen, toeristen en ouderen. Ook vinden inwoners in de krant vragen over hoe het buitengebied eruit moet zien en welke voorzieningen men belangrijk vindt.


De krant

De krant roept inwoners op om keuzes te maken over leefbaarheid, het buitengebied en toerisme en vraagt hun mening over hoe we moeten omgaan met trends in de omvang van de bevolking. Burgemeester Peter Snijders: "Ons streven is om plannen te maken die passen bij alle inwoners. Hoe meer we weten wat er leeft, hoe beter we in staat zijn om datgene te ontwikkelen wat inwoners wensen. Ik roep iedereen op om na te denken over de thema's in de krant. Laat je horen!".


Overige inspraakmomenten

Om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de totstandkoming van nieuw beleid, gaan  ook raadsleden met inwoners in gesprek. Door korte straatinterviews op verschillende locaties in de gemeente, kunnen inwoners hun wensen persoonlijk bij de raad aangeven. Daarnaast benadert de gemeente verenigingen voor dorpsbelangen, het toeristisch platform, het ondernemersplatform, LTO-noord, het NME-platform en andere overlegorganen. Tot slot kunnen inwoners hun stem laten horen tijdens het slotdebat op het gemeentehuis.

Terugsturen
De krant kan worden teruggestuurd naar de gemeente De Wolden, antwoordnummer 2402, 7900 VN Zuidwolde of kan persoonlijk bij de receptie van het gemeentehuis worden afgegeven. Vragen kunnen ook via www.dewolden.nl beantwoord worden. De vragen staan onder plannen en projecten, structuurvisie. De inzendtermijn loopt tot en met 5 januari 2010.


Structuurvisie

De gemeente verwerkt de voorstellen en verwachtingen in de structuurvisie. De structuurvisie geeft aan in welke richting de gemeente zich tot 2030 kan ontwikkelen. De visie geeft het ruimtelijk beleid van de gemeente weer en is de basis voor dorpsvisies, de woonvisie, het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP) en nieuw op te stellen bestemmingsplannen. In het voorjaar van 2010 is duidelijk hoe de structuurvisie er in grote lijnen uit zal gaan zien. Via een officiële inspraakprocedure kunnen inwoners aangeven wat zij van dit concept vinden.
///////////////////////////////////////////////////