Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 17 november 2009

[pic]





Persbericht
De Wolden bestrijdt de gladheid van wegen


Om het komende winterseizoen zo veilig mogelijk gebruik te kunnen maken van de wegen, heeft de gemeente De Wolden een gladheidbestrijdingsplan opgesteld. In het plan zijn de momenten, omstandigheden en de routes waar wordt gestrooid beschreven. Verkeers-veiligheid heeft een hoge prioriteit in de gemeente De Wolden.


Bestrijden van gladheid

In de periode van 1 november tot en met 15 april staan medewerkers en strooiwagens        24 uur, zeven dagen in de week paraat om de gladheid te bestrijden. Meteoconsult bewaakt de gladheid vanuit de weerkamer in Wageningen en informeert de gemeente minimaal twee uur van te voren over de opkomende gladheid. De Gemeente strooit preventief in de eerste strooiroute de verbindingswegen tussen de dorpen, de busroutes, de aan- en afvoerwegen van de industrieterreinen en de doorgaande fietsroutes. Het strooien vindt plaats in een vastgestelde volgorde.


Uitzonderingen

Bij extreme weersomstandigheden strooit de gemeente alleen de verbindingswegen binnen de dorpen. 's Nachts wordt alleen bij zeer bijzondere omstandigheden gestrooid. Bij langer aanhoudende gladheid worden bijna alle wegen in het buitengebied en binnen de kom gestrooid.


///////////////////////////////