Ingezonden persbericht


persinformatie Raamsdonksveer, 17/11/09

Cea Maat uit Koudekerk a/d Rijn winnares BAS Grafiekprijs 2009!

Op 15 november is voor de 5e keer de BAS Grafiekprijs uitgereikt. Alle ingrediënten om deze lustrum-editie extra feestelijk te laten verlopen waren aanwezig. De tien genomineerde werken werden tentoongesteld in Taets Art Gallery, gevestigd in een gerestaureerd Rijksmonument te Zaandam.

Zo'n 200 gasten, waaronder veel kunstenaars en andere belangstellenden, wachtten met spanning de bekendmaking van de winnaar af. Ondertussen konden zij volop genieten van de perfecte catering en de prachtige ambiance. Om 15.00 uur werd door Berit van Dobbenburgh, directeur van Business Art Service, bekend gemaakt dat de prent van Cea Maat, getiteld, "Hope", als absolute favoriet van het publiek uit de bus was gekomen.

Cea Maat bleek zichtbaar verrast, maar zag het tegelijkertijd als een enorme erkenning voor haar loopbaan als grafisch kunstenaar. "Ik ben er nog lang niet, en eerlijk gezegd hoop ik er ook nooit te komen, want de weg er naartoe is veel te leuk", sprak de trotse winnares.

Een eervolle vermelding was er ook voor de prenten van Krin Rinsema (2e plaats) en Madeleine Leddy (3e plaats). In totaal zijn er via internet ruim 1000 stemmen uitgebracht.

De feestelijke middag werd afgesloten met een swingend optreden van zangeres Giovanca.

De genomineerde werken, waaronder ook de winnende prent, zijn nog te bekijken op www.kunst.nl


---