Ingezonden persbericht


Media-alert

Alcatel-Lucent-onderneming touchatag werkt aan elektronische portemonnee

touchatag en Clear2Pay werken samen aan betalen met mobiele telefoon

Rijswijk, Hilversum, 17 november 2009 - touchatag, een initiatief van Alcatel-Lucent, en Clear2Pay, leverancier van betaaloplossingen, werken samen aan een raamwerk voor mobiel betalen. Het samenwerkingsverband richt zich op mobiele operators. Het initiatief stelt gebruikers in staat om producten of diensten te betalen met hun mobiele telefoon. Ook kunnen ze geld overmaken. Dat is bijvoorbeeld mogelijk met een mobiele telefoon die is voorzien van Near Field Communications (NFC). Hiermee kan een mobiel toestel in combinatie met de point-of-sale terminal met scanner dienst doen als een elektronische portemonnee.

Het initiatief van touchatag en Clear2Pay speelt in op de behoefte van mobiele operators om hun klanten meer producten en diensten te bieden. Dit kan door naast mobiel betalen bijvoorbeeld ook loyaliteitsprogramma's aan te bieden zoals virtuele loyalty-cards, kortingsbonnen en abonnementsvormen die direct op de mobiele telefoon beschikbaar zijn. De inzet van functionaliteiten die mobiele telefoons bieden zoals RFID, sms, Web 2.0-services en locatie-informatie maakt dit mogelijk.

Voor het volledige Engelstalige persbericht kunt u terecht op de website van Alcatel-Lucent. Klik hier.

####

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2008 een omzet van 16,98 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com of www.touchatag.com.