Gemeente Delft

Wethouder Vuijk neemt deel aan symposium in Japan

Sinds 12 november bezoekt wethouder Vuijk Singapore en de Japanse stad Osaka. In Osaka neemt hij op uitnodiging van Science Port Holland deel aan een symposium over industriële biotechnologie.

Tijdens de laatste dag van zijn rondreis door Azië opende wethouder Vuijk in Osaka een symposium over industriële biotechnologie. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij de belangen van biotechnologie. De regio Delft is een van de koplopers bij de ontwikkeling van kennis rondom biotechnologie.

Wethouder Vuijk hierover: "Delft is een internationaal bekende kennisstad met wereldvermaarde kennisinstituten. Iedereen weet dat Delft een naam hoog te houden heeft op gebied van water- en deltatechnologie. Helaas is het minder bekend dat Delft ook groot is als het gaat om biotechnologie. Dat Science Port Holland en de WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) juist hier in Japan een druk bezocht symposium organiseren over dit onderwerp zegt feitelijk alles"

Naast organisatoren Science Port Holland en WFIA behoren prof. Han van Winde van TU Delft en de heer Bob Poldermans van DSM tot de sprekers. Aan bod komt de verdere integratie van Biotechnologie in dagelijkse toepassingen zoals de implementatie van de 2e generatie biobrandstoffen.

De gezamenlijke onderzoekprogramma's tussen kennisinstituten van de TU Delft en multinationals DSM, Shell, en AkzoNobel zijn uniek. Hieruit voortvloeiende productinnovaties op het gebied van voedsel, chemie en duurzame energie kunnen een enorme stimulans betekenen voor de regio. Science Port Holland biedt plek aan dit soort activiteiten, de eerste buitenlandse investeerders zijn inmiddels geïnteresseerd.

Noot voor de redactie (