Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Vanaf vandaag mag iedereen voetballen in de Amsterdam ArenA

Bryan Roy opent het eerste 5-a-side boardingveld in een Nederlands stadion

Amsterdam, 17 november 2009 - Vandaag is het startschot gegeven voor waar velen van dromen, voetballen in de Amsterdam ArenA. Na de opening van het 5-a-side boardingveld door Bryan Roy, jeugdtrainer en oud-speler van Ajax, maakte amateur-voetballers hun stadiondebuut in de ArenA. Vanaf vandaag is het voor iedere voetbalfanaat mogelijk om te voetballen in de ArenA, iets wat tot dusver alleen voor profs was weggelegd.

,,Het is fantastisch dat voetballen in de ArenA nu voor iedereen mogelijk is. Ik ben daar in het bijzonder enthousiast over temeer omdat 5-side een aantrekkelijke vorm van voetbal is welke snelheid en techniek op een leuke manier combineert'' aldus Bryan Roy.

Het eerste stadion in Nederland

De Amsterdam ArenA is het eerste stadion in Nederland met een boardingveld. Het is tot stand gekomen door een sportieve samenwerking tussen de Amsterdam ArenA, adidas, AEGON en Ajax. Het fenomeen 5-a-side komt uit Engeland waar deze variant van voetbal immens populair is. Het spel wordt gespeeld door 2 teams van 5 personen (5 per kant: 5-a-side). Het boardingveld is vijftien bij dertig meter groot. Het ligt aan de noordzijde van de Amsterdam ArenA, achter het doel, op gelijke hoogte van de grasmat.

-EINDE PERSBERICHT-

Noot aan de redactie (