Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
november 2009

Winnaar 'Do the world a flavour' contest bekend
Ben & Jerry's introduceert nieuwe smaak 'Fairly Nuts'

In april 2009 startte Ben & Jerry's een wedstrijd waarbij zij alle fans van dit wereldberoemde ijsmerk opriepen om de naam en samenstelling van een nieuwe smaak te bedenken. Via de website kwamen gedurende deze 90 dagen durende 'Do The World a Flavour' wedstrijd', meer dan 100.000 suggesties binnen uit 15 verschillende landen. Vorige week werd op de Dominicaanse Republiek bekend dat 'Fairly Nuts' de winnende smaak is geworden. De receptuur van deze nieuwe variant is bedacht door de Amerikaanse Toni Gunnison en bestaat uit; karamelroomijs met slierten karamel en in praline gehulde amandelen.

Smaak goeroes
Toni kreeg de eerste prijs uitgereikt tijdens een bijzondere reis naar de Dominicaanse Republiek, waar zij met 15 finalisten uit verschillende landen een week doorbracht. Gedurende deze trip konden de deelnemers kennis maken met de Fairtrade boeren van Conocado, een Fair Trade cacao coöperatie, en de oprichters van het merk, Ben Cohen & Jerry Greenfield. Daarnaast werd er tijd besteed aan het maken van hun zelf bedachte ijssmaken. Hier stonden ze gelukkig niet alleen voor, tijdens de uitwerking van hun receptuur kregen ze namelijk hulp van de echte Ben & Jerry's smaak goeroes. Tot slot hebben de finalisten nog meegewerkt aan een locaal project. Ben & Jerry's probeert de wereld namelijk altijd net een beetje mooier te maken en een steentje bij te dragen aan de samenleving. Vandaar dat ze met z'n allen een dag hebben besteed aan de bouw van een speeltuin voor de locale kinderen in Yabon.

Wereldberoemde smaken
Ben & Jerry's heeft in het verleden al vaker nieuwe smaken ontwikkeld, naar aanleiding van smaaksuggesties van hun fans. Wereldberoemde smaken als Chunky Monkey, Cherry Garcia en Chubby Hubby zijn bijvoorbeeld allemaal bedacht door fans. 'Het is goed dat we wederom de hulp van onze fans hebben ingeschakeld bij het ontwikkelen van onze nieuwe wereldwijde Fairtrade smaak - we weten inmiddels dat hun inspiratie tot een fantastisch product kan leiden en daar is Fairly Nuts zeker weer een goed voorbeeld van!', zegt smaak goeroe Arnold Carbone. De Amerikaanse winnares Toni wordt door haar deelname zelfs wereldberoemd; ze komt namelijk op de verpakking van de nieuwe variant Fairly Nuts te staan, gezellig tussen Ben en Jerry in.

Fairly Nuts is vanaf week 10 (2010) verkrijgbaar in de scoopshops van Ben & Jerry's maar ook in pints (500 ml), bij meerdere verkoopadressen. Het wordt de nieuwste smaak in de groeiende Fairtrade range van Ben & Jerry's.

Achtergrondinformatie

De oorsprong van het Amerikaanse ijsmerk Ben & Jerry's ligt in Burlington, Vermont. In 1978 begonnen twee vrienden, Ben Cohen en Jerry Greenfield hier een schepijssalon in een vervallen benzinepomp. Dankzij hun sublieme, geheel natuurlijke schepijs dat was gemaakt van verse Vermontse melk en room, maar ook door hun voorliefde voor rare smaken en sociale verantwoordelijkheid, werden ze in korte tijd heel populair. Ondanks hun uiteindelijke succes hielden zowel Ben als Jerry echter vast aan een van de motto's uit hun beginperiode: "een bedrijf heeft een verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap waarin het onderneemt". Deze verantwoordelijkheid komt nog iedere dag tot uiting in de bedrijfsvoering van het ijsmerk. In 2003 startte Ben & Jerry's het duurzame zuivelprogramma Caring Dairy. Dit betekent dat zij continu proberen bestaande landbouwpraktijken te verbeteren, op een manier waarbij het milieu, dierenwelzijn en de plaatselijke gemeenschap beschermd en waar mogelijk verbeterd worden, terwijl tegelijkertijd winstgevendheid en welzijn van de boeren en hun gezinnen wordt nagestreefd. In 2006 bracht Ben & Jerry's 's-werelds eerste Fairtrade vanille-ijs op de markt en een jaar later slaagden ze er zelfs in om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken, waardoor Ben & Jerry's het eerste klimaatneutrale ijs ter wereld werd. Meer informatie over het merk en haar sociale initiatieven is te vinden op www.benjerry.nl.

Verkrijgbaar: Fairly Nuts is vanaf maart 2010 verkrijgbaar in Nederland. Prijs: 500 ml voor E 4,99
Website: www.benjerry.nl




Ingezonden persbericht