Ingezonden persbericht



01.12.2009 Groentrekkersdebat en Groene Conferentie

Het eerste grote verkiezingsdebat in opmaat naar de raadsverkiezingen in maart 2010 gaat over natuur en milieu. Het Rotterdams Milieucentrum organiseert een debat tussen (kandidaat-) raadsleden over natuur en milieu.

Groene prijzen

Twee Groene prijzen worden uitgereikt; milieu-wethouder Rik Grashoff reikt de Groene Vogel uit en RMC-voorzitster Crista Vonkeman overhandigt de Groene Pluim.

Programma dinsdag 1 december:

12.30 uur: Uitreiking De Groene Vogel Prijs en De Groene Pluim

12.50 uur: Presentatie uniek vrouwenproject Binnen Groen, Buiten Groen

13.00 uur: Biologische Groene Lunch

13.45 uur: Groentrekkersdebat o.l.v. van Suzanne Mulder TV Rijnmond TV

15.00 uur: Pauze

16.30 uur: Nieuwe videoclip van Flex MTV
Uitreiking van de RMV certificaten aan de nieuwe Rotterdams Milieuvoorlichters

Arminius Museumpark 3 Rotterdam / Dinsdag 1 december 2009 / 12.00 - 17.00u / toegang gratis --------------------------------------------
03.12.2009 Pierre Bayle Lezing door Susan Neiman

De Pierre Bayle Stichting is de organisator van de tweejaarlijkse Pierre Bayle lezing. Dit jaar zal de internationaal gerenommeerde filosofe Susan Neiman deze lezing verzorgen en haar filosofische perspectief op de actualiteit geven. De van oorsprong Amerikaanse Susan Neiman is directeur van het Einsteinforum in Potsdam.

Susan Neiman kreeg wereldwijde bekendheid met haar boek Het kwaad denken: 'Een andere geschiedenis van de filosofie' en wordt samen met Martha Nussbaum beschouwd als een van de meest invloedrijke filosofen van onze tijd. In 2008 verscheen haar boek Morele Helderheid: 'Goed en kwaad in de eenentwintigste eeuw' waarin zij bewust de provocatie opzoekt. Te lang heeft links volgens haar het terrein van de moraal overgelaten aan rechts.

Lezing Crimes and Misfortunes: Does Bayle's vision of history have a future? In deze lezing gaat zij postuum in debat met de verlichtingsfilosoof Pierre Bayle over de kloof tussen rede en werkelijkheid. Susan Neiman zal hierover niet alleen postuum in debat gaan met Pierre Bayle maar ook met de zaal.

Arminius Museumpark 3 Rotterdam / Donderdag 3 december 2009 / 20.00u / toegang gratis --------------------------------------------
11.12.2009 Magische Sprookjes Parade
Aan de Sprookjes Parade doen tussen de 300 en 400 dansers en muzikanten uit Rotterdam en omstreken mee. Als een bewegend sprookjesboek trekt een mix van muziek, theater, zang, dans en vuur door de straten van Rotterdam. Het begin- en het eindpunt van de parade en het slotspektakel terrein zal de ruimte rondom Arminius en Boijmans van Beuningen zijn. De Sprookjes Parade vangt aan om 19.00 uur en het slotspektakel start om 20.30 uur. Een parade door de stad was vroeger een manier om bekendheid te geven aan het feit dat het circus in de stad was. De Sprookjes Parade van PEU trekt door de stad, op weg naar het slotspektakel. De deelnemers, vanuit de verschillende culturen in Rotterdam, vormen een magisch vuurwerk van diverse kunstuitingen. Het doel van PEU is het bieden van een uniek podium aan (amateur) kunstenaars en culturele instellingen en het persoonlijk ervaren van een bijzondere gebeurtenis, de Sprookjes Parade. De zesde editie van de grote magische Sprookjes Parade wordt georganiseerd door Pacific Enterprises Unlimited in samenwerking met Hensen en JMR. Arminius Museumpark 3 Rotterdam / Vrijdag 11 december 2009 / 19.00u - 22.00u / toegang gratis --------------------------------------------

14.12.2009 Debat: Ik tweet dus ik ben

Design For Social Media. Internationaal georiënteerde websites als youtube.com, wikipedia.org, myspace.com en twitter.com zijn al geruime tijd doorgedrongen tot het grote publiek. Deze zogenoemde 'Social Media' zijn enthousiast omarmd door het bedrijfsleven als marketing-instrument. De wisselwerking tussen social media en het culturele leven, met inbegrip van de ontwerpwereld, komt deze avond royaal aan bod.

Moderator Lucas Verweij daagt wetenschappers, designers en journalisten uit om zich openhartig uit te laten over hun inzichten.

Het Designplatform Rotterdam organiseert deze avond in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Willem de Kooning Academie en het Piet Zwart Instituut.

Als belangstellende kunt u van tevoren vanaf 18.30 uur een hapje mee-eten als u zich registreert of reeds geregistreerd bent op de website van het Designplatform Rotterdam: www.dpfr.nl

Arminius Museumpark 3 Rotterdam / Maandag 14 december 2009 / 20.00u / toegang gratis --------------------------------------------
16.12.2009 Denkcafe: Hooligans zonder voetbal?

Recentelijk is Rotterdam twee keer opgeschrikt door rellen bij evenementen. "Rot-ter-dam Hoo-li-gans" werd er gescandeerd. Het strijdtoneel was geen voetbalstadion en er stonden geen supportersgroepen tegenover elkaar, en de politie leek de gekozen tegenstander.

Zijn dit nieuwe ontwikkelingen, is hooliganisme zich aan het los zingen van voetbal? Komt dit door het strenge beleid bij de stadions of door nieuwe generaties die zich willen bewijzen? Zijn deze rellen op Rotterdamse evenementen te begrijpen?

Deelnemers aan het debat:
Criminoloog Tom de Leeuw
Fotograaf Kees Spruit.
Met een column van Peter de Koning.
Moderatie: Eeva Liukku.

Het Denkcafé is een samenwerkingsverband van Studium Generale EUR en Arminius.

Arminus, Museumpark 3 Rotterdam / Woensdag 16 december / 20.00 uur / toegang gratis --------------------------------------------

---- --