Gemeente Utrecht

Geachte dames en heren,

Te uwer informatie.

Met vriendelijke groet,

Geachte leden van de gemeenteraad,

In de vergadering van de commissie Mens en Samenleving van 27 oktober 2009 hebben wij gesproken over het Aanvalsplan Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO). U heeft toen vragen gesteld bij het financiële plaatje bij argument 5.1, onder het kopje: "de financiën zijn als volgt:" Naar aanleiding van die vragen heb ik u -zoals toegezegd- op 12 november 2009 een notitie gestuurd met de actuele stand van zaken van oktober 2009. Ik kreeg signalen dat bij de raad onduidelijk is: Waar besluiten we nu op?

U besluit op het voorstel en de besluitpunten zoals het al bij u voorligt. Ik stel de raad voor om de bedragen bij het financiële plaatje ook in het raadsvoorstel te actualiseren naar de stand oktober 2009. De verdere plannen en financiële consequenties als gevolg van het vrijkomen van het huidige gebouw van het Utrechts Stedelijk Gymnasium worden niet bij de besluitvorming over het aanvalsplan Taskforce VMBO aan u voorgelegd en daarom niet meer in het financiële plaatje genoemd. De verdere plannen, die natuurlijk wel gemaakt worden, worden aan u voorgelegd bij de voortgangsrapportages van de Masterplannen Onderwijshuisvesting. Het college spreekt naar verwachting in januari over de Voortgangsrapportages en deze worden dan op 2 februari aan uw commissie Mens en Samenleving en vervolgens aan de Raad voorgelegd.

De griffie stuurt u om verdere verwarring te voorkomen daarom een "strekt ter vervanging" genoemd raadsvoorstel (Jaargang 2009, nr. 131)met bij argument 5.1 "Herbestemming gebouw aan Ina Boudier Bakkerlaan lost meerder huisvestingsknelpunten op." vanaf het kopje: "de financiën zijn als volgt:" tot argument 6.1 onderstaande tekst.

"De financiën voor aanvalsplan VMBO zijn als volgt:

Beschikbaar:

EUR 12.661.312 Huidige budget Limes

EUR 2.331.789 Vrijvallend budget aanpassing USG Homeruslaan

EUR 14.993.101 Totaal

Kosten:

EUR 8.180.000 Renovatie gebouw Vaderrijn inclusief verhuiskosten

EUR 500.000 Pilot duurzaamheidsimpuls Vader Rijn

EUR 1.200.000 Meerkosten IBB laan tbv USG

EUR 3.500.000 Oplossen Onderwijs knelpunten Leidsche Rijn

EUR 13.380.000 Totaal

EUR 1.613.101 Saldo voor Masterplan Onderwijs

EUR 1.613.101,00 resteert voor Masterplan Onderwijs. Dit kan worden ingezet voor verder ontwikkelingen als gevolg van het leegkomende schoolgebouw van het USG, de (financiële) gevolgen worden bij de voortgangsrapportages overlegd."

Een papieren exemplaar van bedoeld raadsvoorstel vindt u donderdag a.s. op uw desk in de raadzaal.

Ik vertrouw erop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Rinda den Besten