BOIC stelt 48 sportinfrastructuren voor met het oog op Londen 2012

17/11/2009 17:49

BOIC-COIB

Belgium small country, great sports facilities

België stelt op www.belgium2012.be zijn sportinfrastructuren voor aan buitenlandse delegaties met het oog op de Olympische Spelen van London in 2012. De website gaat op 17 november online!

Brussel, 17 november 2009. Zoals iedereen wel weet, is Londen gaststad voor de Olympische Zomerspelen in 2012. Nooit waren de Spelen zo dichtbij!

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en verschillende partners wensen België te profileren als ideale trainingsplaats voor buitenlandse atleten in voorbereiding op London 2012.

De ambitie was om alle atleten van de hele wereld de mogelijkheid te bieden bij ons te trainen in klimatologische omstandigheden en een uurverschil die bijna identiek zijn aan deze van Groot-Brittannië.

Het BOIC heeft zich gericht tot alle sportcentra van het land met de vraag hun deuren open te willen stellen voor dit initiatief. Natuurlijk diende dit ambitieus project te verlopen in nauwe samenwerking met de sportadministraties, de regio's, de steden en de betrokken gemeenten.

Aspecten met betrekking tot transport, toerisme en logies zullen worden gecoördineerd door de provincies.

Enkel de sportcentra die het aval kregen van hun sportfederaties (voor een bepaalde sport) komen in aanmerking. Uiteraard telt de website enkel sportinfrastructuren die beantwoorden aan de normen van de internatonale federaties.

Surf naar www.belgium2012.be om de 48 sportcentra te ontdekken! Men kan zoeken per sportdiscipline maar ook andere zoekcriteria kunnen worden geactiveerd.

Een zelfde service wordt kortelings aangeboden voor paralympische atleten.

De promotie bij de buitenlandse delegaties die reeds begon tijdens de Olympische Spelen in Peking in augustus van vorig jaar, wordt pas proactief gelanceerd bij de 204 Nationale Olympische Comités op het einde van de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 (van 12 tot 28 februari). Vooral Azië, Oceanië, Noord-, Zuid- en Centraal Amerika zullen wegens het uurverschil met Londen interesse tonen. De periode net voor de Spelen, juni en juli 2012, zal waarschijnlijk het meest gevraagd worden.

Dit initiatief kan enkel een meerwaarde betekenen voor België, in ieder geval heeft het een positieve dynamiek teweeggebracht bij alle betrokken instanties.

***

Einde perscommuniqué

Meer inlichtingen kan u bekomen bij Luc Rampaer 0476/951.151

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel