Stimuleringsfonds voor de Pers

Opmaak voor verandering

Het boek Opmaak voor verandering, dat recent is verschenen, bevat de resultaten van een opdracht van het Stimuleringsfonds voor de Pers aan GEA Consultancy om te komen tot concrete aanbevelingen en handvatten voor uitgevers die willen overgaan tot redactionele automatisering.

Het boek bevat onder meer een overzicht van de toegepaste technologische middelen op dit gebied, de relevantie en beschikbaarheid voor toepassing daarvan voor kleine uitgevers, een businesscase voor toepassing, een keuzemodel, een overzicht van best practices en een implementatieplan voor kleine uitgevers.

Het Fonds wil nu de resultaten van het onderzoek toetsen in de praktijk en heeft daarom GEA gevraagd een een pilotproject te begeleiden waarbij drie gerenommeerde tijdschrifttitels hun redactionele proces zo efficiënt mogelijk gaan inrichten, ondersteunt door toepassing van redactionele automatisering. Hiervoor zijn aanbieders van oplossingen, applicaties of redactionele workflows benaderd. Aanbieders die niet benaderd zijn, maar wel geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden bij Patrick Swart van GEA Consultancy (0294-410919) om deel te nemen aan de pilot. Meer informatie is te vinden in het persbericht van GEA.