Bonnefanten Museum Maastricht

Actueel


Gratis kerstrondleidingen langs prachtige portretten in het Bonnefantenmuseum

De kersttijd is de periode waarin gezelligheid hoog in het vaandel staat. En het is pas écht gezellig als je samen met je familie en vrienden het kerstfeest kunt vieren. Opa en oma worden opgehaald, de kinderen komen weer een keer allemaal naar huis, vrienden worden uitgenodigd of opgezocht. Kortom, we omringen ons met onze dierbaren. Ook in het Bonnefantenmuseum is het nu extra gezellig: hele families, ten voeten uit geschilderd, en hun vele dierbaren zijn er te zien. Sterker nog, er hebben nog nooit zoveel mooie portretten in het museum gehangen!

Niet alleen de gerestaureerde portretten van de familie Van Reede, die eeuwenlang het kasteel van Amerongen bewoonde, zijn in grote getale aanwezig maar ook het bruidsportret van de vrouw van Peter Paul Rubens en het unieke driedubbelportret van Jacob Jordaens. En dan hebben we het nog niet gehad over de tentoonstelling Live Forever van de hippe societyschilder Elizabeth Peyton, die met meer dan tachtig intieme en virtuoos geschilderde portretten vertegenwoordigd is. Haar modellen zijn mensen van wie ze houdt, droomt of die ze bewondert. Niet omdat ze beroemd zijn, maar om hun bijzondere positie in de maatschappij, de geschiedenis, of om hun gevoelige karakter. Tijdens de gratis kerstrondleidingen in het Bonnefantenmuseum maakt u kennis met de 'Familie en Vrienden' van het museum!

GRATIS SPEURTOCHT VOOR KINDEREN
Voor kinderen is er de speurtocht Stelletje Portretten waarbij zowel de afdeling oude kunst als de vrienden en familie van Elizabeth Peyton aan bod komen.
Speurtocht gratis te verkrijgen aan de infobalie!

GRATIS KERSTRONDLEIDINGEN (Nederlands gesproken) Data: 19&20, 22&23, 26&27, 29&30 december 2009, 2&3 januari 2010 Tijdstip: 11.30 -12.30 uur
Gratis op vertoon van geldig entreekaartje
Reserveren niet mogelijk - Bij grote drukte worden de rondleiding een uur later herhaalt.