Aia Software voldoet aan de PDF/A ISO standaard voor archivering


NIJMEGEN, 20091117 -- Aia Software, producent van het ITP Document Platform, ondersteunt vanaf ITP versie 3.5.8 de PDF/A standaard (ISO 19005-1). Hiermee is het platform conform de richtlijnen om output voor lange termijn op te slaan. Bedrijven die hun output digitaal archiveren zijn verplicht te zorgen dat hun documenten voldoen aan deze standaard. Door de toevoeging van deze functionaliteit aan ITP 3.5.8 hoeven zij geen extra slag te maken om documenten geschikt te maken voor lange termijn archivering. Aia Software is tevens toegelaten als lid van het PDF/A Competence Center. Dit is een samenwerking tussen verschillende marktleiders en experts in PDF technologie.

"De PDF/A ISO standaard voor lange termijn archivering krijgt steeds meer interesse in de markt," aldus Paul Dirven, CEO van Aia Software. "Wij vinden het belangrijk om onze klanten de mogelijkheid te bieden hun documenten, zonder tussenstappen, direct vanuit ITP geschikt te maken voor lange termijn archivering. Dankzij de steeds strengere wet- en regelgeving voor het digitaal archiveren van documenten biedt dit een belangrijke toegevoegde waarde voor bedrijven en overheidsinstanties. Wij zijn verheugd tevens toe te treden tot het PDF/A Competence Center. Met meer dan 100 organisaties die op dit moment lid zijn, is het PDF/A Competence Center een gerespecteerde organisatie. Het lidmaatschap is voor ons zeer belangrijk omdat dit de kans biedt om met de leden informatie en ervaringen uit te wisselen op het gebied lange termijn archivering."

Werner Broermann, deputy of the board van het PDF/A Competence Center: "Wij zijn verheugd Aia Software te verwelkomen als lid van het PDF/A Competence Center. De leden hebben gezamenlijk een belangrijke verantwoordelijkheid om bewustwording te creëren rond de PDF/A standaard. Dit doen we door het organiseren van events en seminars in diverse landen. Aia Software kan hier in Nederland een belangrijke bijdrage aan leveren. Het feit dat ITP 3.5.8 nu voldoet aan deze standaard was een belangrijke reden om Aia Software te accepteren als lid."

http://www.aia-itp.com





Ingezonden persbericht