Nederlandse Taalunie

Koning nodigt jongeren uit bij prijsuitreiking

Den Haag, 2 oktober 2009

Koning nodigt jongeren uit bij prijsuitreiking

Koning Albert II nodigt jonge lezers uit om op 18 november de uitreiking bij te wonen van de Prijs der Nederlandse Letteren aan de schrijver Cees Nooteboom.

De Belgische koning heeft de wens te kennen gegeven dat ook jonge lezers van Cees Nooteboom aanwezig zouden zijn bij de uitreiking van de Prijs in het koninklijk paleis van Brussel. Hij heeft aan de Nederlandse Taalunie gevraagd daarvoor een wedstrijd uit te schrijven.

De wedstrijd werd zopas opengesteld op internet, voor jongeren tussen 15 en 20 jaar. Het is een korte quiz over Nooteboom. Op basis van de correcte antwoorden worden twee Nederlandse en twee Vlaamse deelnemers geselecteerd, die ieder een vriend(in), ouder of leerkracht mogen meebrengen. Twintig andere jongeren krijgen van uitgeverij De Bezige Bij het laatste boek van Cees Nooteboom, 's Nachts komen de vossen, cadeau.

De wedstrijd loopt tot 1 november op deze webpagina: www.taalunieversum.org

De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands. De Taalunie reikt ook de driejaarlijkse Prijs der Nederlandse Letteren uit.