Burgers Zoo

23 okt 2009
Kleurrijke lezingen november en december

Woensdagavond 18 november: Vlinders en libellen Albert Vliegenthart van De Vlinderstichting is op woensdag 18 november om 19.30 uur te gast in Burgers' Zoo, waar hij een lezing houdt over vlinders en libellen.

Wat betekent de klimaatverandering voor de vlinders en libellen in ons land? Vlinders zijn koudbloedige dieren en het begin van hun vliegperiode wordt voornamelijk door de buitentemperatuur bepaald. Juist daarom denken mensen vaak dat de klimaatverandering gunstig is voor vlinders.

We kunnen hier echter grote vraagtekens bij zetten. In warme, droge zomers vliegen er weliswaar meer vlinders, maar voor de voortplanting kunnen zulke zinderende zomers juist weer funest zijn.

Woensdagavond 16 december: Een reis om de wereld in één avond! Natuurfotograaf Jan Vermeer is vooral bekend van de lezingen over zijn poolreizen die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Op deze reis om de wereld in één avond gaan we eerst dichtbij op zoek naar het dierenleven van de Veluwe. Daarna gaan we in vogelvlucht onder andere naar Zuid-Amerika: Brazilië, Suriname, Guyana en Peru bijvoorbeeld. Niet alleen de natuur, maar ook de kleurrijke Andes-bevolking wordt op het scherm geprojecteerd.

Vervolgens blijven we in warmere streken en bezoeken we de berggorilla's in Oeganda. Het hoogtepunt van de presentatie bestaat wellicht uit de expedities die Jan Vermeer naar het bijzondere Aldabra heeft gemaakt. Kortom, het belooft weer een boeiende avond te worden.

Reserveringen voor lezingen
Abonnementhouders kunnen lezingen gratis bezoeken, terwijl overige geïnteresseerden vanaf 19.00 uur EUR 2,50 betalen per persoon.

Zowel abonnementhouders als overige geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden: per e-mail via info@burgerszoo.nl of telefonisch via T 026 - 445 03 73. Reserveringen vooraf zijn noodzakelijk in verband met de beschikbare zaalcapaciteit.
Burgersâ Zoo ⢠Antoon van Hooffplein 1 ⢠6816 SH Arnhem ⢠Nederland ⢠(026) 442 45 34 ⢠info@burgerszoo.nl