Gemeente Nijkerk


Interactieve workshops in het stadhuis van Nijkerk

Altijd al eens een kijkje in de keuken van de gemeente willen nemen? Op 18 november 2009 krijgt u daarvoor de gelegenheid! De gemeente Nijkerk organiseert namelijk een aantal workshops onder de titel Hoe werkt de Gemeente. Inwoners van Nijkerk krijgen hierdoor op een laagdrempelige wijze inzicht in het reilen en zeilen binnen de gemeente. Verklein zelf de afstand tussen burger en politiek en kom 18 november naar het stadhuis.

Burgemeester en Wethouders, ambtenaren, de gemeentesecretaris en de griffier treden tijdens workshops op als docent en laten u ontdekken hoe u als burger invloed heeft op de politiek en hoe besluitvorming tot stand komt.

De bezoekers volgen drie workshops van circa 25 minuten en een vierde workshop naar keuze. In de drie eerste workshops komen realistische onderwerpen aan de orde. Daarna kunt u kiezen voor de workshop:
* Gemeentehistorie, bezoek aan het gemeentearchief en de monumentale trouwzaal, of

* ICT, hoe modern en geautomatiseerd werkt de gemeente Nijkerk? of
* Openbare Ruimte, inzicht in hoe de gemeente met de openbare ruimte omgaat.

U bent van harte welkom!

Inwoners van de gemeente Nijkerk zijn op woensdagavond 18 november van harte welkom in het stadhuis. Burgemeester Renkema opent de avond om 19.00 uur. Vanaf 18.30 is er ontvangst met koffie en thee in het bedrijfsrestaurant. Rond 22.00 uur sluiten we de avond op informele wijze af met een drankje in het bedrijfsrestaurant. Interesse in hoe de gemeente werkt? Meld u dan snel aan voor de workshops!

De deelname aan hoe werkt de gemeente is gratis. Wel vragen we u zich vooraf aan te melden.

Aanmelden kan tot en met 9 november:

* telefonisch op dinsdag t/m donderdag tot 15.00 uur bij de coördinator van de cursus: mevrouw Anneke Maarleveld-Krommendijk via nummer (033) 2472443;

* of per e-mail via griffie@nijkerk.eu

Bij aanmelding per e-mail graag uw naam, adres en telefoonnum-mer doorgeven én welke vierde workshop u kiest. U ontvangt zo spoedig mogelijk na 9 november een bevestiging. Als er veel aanmeldingen zijn, wordt een tweede avond ingepland. Graag tot ziens in het stadhuis!