Gemeente Oldenzaal


Bijeenkomst over integratie voor beleidsbepalers en dienstverleners

09 november 2009

Bij de afsluiting van een `brede maatschappelijke discussie' over integratie in Oldenzaal in april van dit jaar beloofde de gemeente Oldenzaal permanent met de samenleving `in gesprek' te zullen blijven over dit thema. Die belofte wordt nu ingelost door de gemeentelijke Adviescommissie Integratie met een ontmoe-tingsbijeenkomst voor beleidsbepalers en mensen in de dienstverlening op woensdag 18 november in Breedwijs Zuid-Berghuizen.

De bijeenkomst zal in het teken staan van het bespreken van wederzijds onbegrip, angst voor het on-bekende en vooroordelen ten aanzien van elkaar. Cultureel antropoloog en sociaal pedagoog Han Sie Dhian Ho zal de aanwezigen op 18 november met een prikkelende lezing gespreksstof en stof tot na-denken aanreiken over het functioneren als beleidsbepaler of dienstverlening in een multiculturele sa-menleving. Tijdens de afsluitende bijeenkomst van het inspraaktraject over de gemeentelijke integra-tienota `Niet de afkomst telt, maar de toekomst' eerder dit jaar bleek dat Han Sie vanuit zijn professie en als ervaringsdeskundige op boeiende wijze verrassende en verhelderende inzichten weet over te dragen op zijn gehoor.

Tijdens de bijeenkomst op 18 november zal Han Sie ongetwijfeld ook voldoende vragen en discussie-punten aandragen voor de aanwezigen. De discussie zal in goede banen worden geleid door Muaffak Gülcay, intercultureel communicatietrainer. Gülcay was ook al intensief betrokken bij de zogenaamde expertmeetings in het kader van de inspraakrondes over de gemeentelijke integratienota.

Ter afsluiting van de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid voor de aanwezigen om, onder het ge-not van een hapje en drankje, nog even met elkaar door te praten en te netwerken.

De bijeenkomst over integratie op woensdag 18 november begint om 19.30 uur in Breedwijs Zuid-Berghuizen, Helmichstraat 44 in Oldenzaal (inloop vanaf 19.00 uur). Opgave is nog mogelijk tot 11 november via e-mail: adviescommissie.integratie@oldenzaal.nl