Gemeente Hoorn

Basisscholen strijden tijdens unihockeytoernooi

Op woensdag 18 en 25 november 2009 vindt in Sportcentrum De Opgang in Zwaag het jaarlijkse unihockeytoernooi plaats. Dit is een vier tegen vier mixtoernooi voor jongens en meisjes van groep vijf t/m acht van de Hoornse basisscholen.

Het unihockeytoernooi wordt georganiseerd door hockeyclub WFHC Hoorn en Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in samenwerking met de Stichting Unihockey Nederland. Een record aantal van tachtig teams hebben zich ingeschreven voor het toernooi. De teams bestaan maximaal uit acht personen. In totaal komen er 640 kinderen hockeyen. Er wordt op zes verschillende velden in de grote zaal van De Opgang gespeeld. Het toernooi vindt op beide dagen plaats van 13.00 uur tot 17.30/18.30 uur.

Op woensdag 18 november spelen de groepen zeven en acht. Maar liefst 48 teams hebben zich ingeschreven voor deze categorie. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur. De finale wordt rond 18.00 uur gespeeld. De winnaar krijgt de felbegeerde trofee. Vorig jaar won de basisschool Jules Verne.

Op woensdag 25 november spelen de groepen vijf en zes. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur. De finale wordt rond 17.10 uur gespeeld. De winnaar krijgt de felbegeerde trofee. De winnaar van vorig jaar was de Montessorischool.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn via telefoonnummer (0229) 252620. Of kijk op de website www.sportopbouwwerkhoorn.nl of op de website van hockeyclub WFHC www.wfhc.nl.
Laatste wijziging van deze pagina: 13 november 2009