Gemeente Bussum

18 november : Praat mee over Centrum Jeugd en Gezin

Bijna iedere ouder vindt opvoeden wel eens lastig. U misschien ook. Tot wie wendt u zich als u een opvoedingsvraag heeft? Deelt u uw vragen met familie of vrienden? Zoekt u naar informatie op het internet? Of stapt u naar de leerkracht of huisarts?

Tijdens de theateravond âOpgroeien en opvoedenâ op woensdag 18 november willen de gemeenten Bussum en Naarden hier graag achter komen om zo een goede invulling te kunnen geven aan een toekomstige Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Uiterlijk 2012 heeft namelijk elke gemeente een Centrum voor jeugd en Gezin. Het CJG is er voor ouders en jongeren van 0 tot 23 jaar. Ouders kunnen er terecht met vragen over opvoeding en jongeren met vragen of problemen die zij ervaren. Momenteel zijn de gemeenten Bussum en Naarden druk bezig met de ontwikkeling van het CJG.

Om te kunnen achterhalen hoe ouders/verzorgers met vragen over opvoeding omgaan en wat zij aan opvoedingsondersteuning missen, organiseren de gemeenten Bussum en Naarden een theateravond. In het terugspeeltheater beeldt een theatergroep verhalen of gebeurtenissen uit die worden aangedragen door het publiek. In het geval van opvoedondersteuning gaat het over hoe ouders benaderd willen worden. Mede aan de hand van de inbreng zullen beide gemeenten het toekomstige ondersteuningsaanbod vormgeven in het CJG.

Â
De theateravond vindt plaats op woensdag 18 november 2009 van 20.00 tot 22.00 uur in de ontmoetingshal van het gemeentehuis van Bussum, Brinklaan 35. Wij nodigen ouders/verzorgers van harte uit om op deze theateravond aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Aanmelden

Ouders/verzorgers kunnen zich aanmelden voor de theateravond door contact op te nemen met mevrouw H.C. Pel, (035) 692 87 06, h.pel@bussum.nl of mevrouw A.W. Woltman, (035) 695 38 33, anja.woltman@naarden.nl. Er is plaats voor maximaal 120 personen, dus meld u snel aan! Graag tot ziens op 18 november 2009.