De Haagse Hogeschool

âJonge professionals moeten beter voorbereid worden op een complexe en steeds veranderende wereldâ

Intreerede nieuwe lector Kennistransfer in Productinnovatie aan De Haagse Hogeschool

Op woensdag 18 november houdt dr. ir. Rianne Valkenburg, lector Kennistransfer in Productinnovatie aan De Haagse Hogeschool, haar intreerede. Rode draad in haar verhaal is de multidisciplinaire samenwerking bij innovaties, die voor jonge professionals in onze complexe wereld onmisbaar is.

Steeds vaker werken organisaties samen om producten en diensten te ontwerpen die meer waarde bieden voor mensen die ze (moeten) gebruiken. De toekomst van onze mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid vraagt een breakthrough in denken; op een integrale manier met verschillende disciplines. Nieuwe technologie schept ongekende mogelijkheden en verandert de wereld waarin wij wonen, werken, reizen en zijn. Technologieontwikkeling moet vooral een antwoord geven op wensen en behoeften op basis van inzicht in wat mensen echt beweegt.

Samenwerken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Zijn wij als professionals wel opgewassen tegen de uitdagingen die op ons afkomen? Leiden wij onze jonge professionals wel voldoende op om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden? Designgestuurde innovatie helpt om de succeskans van innovatie te verhogen. Het is de uitdaging om professionals over de grenzen van hun discipline, bedrijf en sector heen te laten samenwerken, om alle kennis die nodig is om innovatie te realiseren samen te brengen. Het is ook de uitdaging aan professionals om zich te verbeelden hoe de toekomst er uit zou kunnen zien. En samen die toekomst te creëren.

Over Rianne Valkenburg

Rianne Valkenburg studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft en promoveerde op samenwerken in ontwerpteams. Zij werkte achtereenvolgens als universitair docent innovatiekunde aan de TU Delft, als lector Human Technology aan de Hanzehogeschool Groningen en als innovatieadviseur bij Dutch. Valkenburg heeft ruime ervaring met innovatie vanuit verschillende rollen en invalshoeken, zoals integraal innoveren, mensgericht innoveren en de laatste tijd vooral op het vlak van samenwerken in innoveren. Zij schreef boeken over Human Technology Interaction en Integrale Productontwikkeling. Naast het lectoraat aan De Haagse Hogeschool is zij programmadirecteur van de stichting Design Initiatief: een netwerk voor bedrijven, ontwerpbureaus en kennisinstellingen waar samengewerkt wordt aan businesskansen voor de toekomst. Voor meer informatie over het lectoraat www.dehaagsehogeschool.nl/lectoraatkp

Programma 15.00 uur Ontvangst 15.30 uur Welkom door Pim Breebaart, voorzitter College van Bestuur van De Haagse Hogeschool 15.45 uur Wat verbeeld jij je wel? door André Rotte, directeur Design Initiatief 16.15 uur Samen delen is vermenigvuldigen door Rianne Valkenburg, lector Kennistransfer in Productinnovatie 17.00 uur Nadere kennismaking bij een hapje en drankje Plaats: Aula en foyer van De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75