Gemeente Bergambacht


Bergambacht, 16 november 2009

Sportief Bergambacht

---

Om te vieren dat de vernieuwde en opgeknapte speelveldjes in Bergambacht en Ammerstol klaar zijn twee feestelijke openingen georganiseerd.

Kinderen en bewoners uit Ammerstol en Bergambacht hebben begin dit jaar meegepraat over deze speelveldjes in hun omgeving. Vooral het nieuwe toestel in Ammerstol is bijzonder. Het gaat om een nieuw soort game-toestel, de ICON-Space. Ammerstol de 4^de plaats in Nederland waar een dergelijk speeltoestel is geplaatst. Het toestel creëert een nieuwe ontmoetingsruimte, gebaseerd op gaming, sport en interactie. De Space heeft een grote aantrekkingskracht, die boeit, bezig houdt en uitnodigt tot fysieke activiteit. De Space stimuleert zowel de lichamelijke inspanning als het strategisch denken van de gebruikers die, alleen of in teams, de snelste weg door het speeltoestel moeten vinden om hun score te verbeteren. De Space is vrij toegankelijk en kan zonder toezicht of hulpmiddelen gespeeld worden, aldus leverancier Kompan.

U bent van harte uitgenodigd om bij de openingsactiviteiten van de speelvelden aanwezig te zijn. Hierbij het programma:

Woensdag 18 november, Programma Burgemeester Winklerstraat, Bergambacht:

15.00 uur - Start kinderactiviteiten, voor kinderen jonger dan 10 jaar.
O.a. clown Jasper en buttons maken.

16.00 uur - Officiële opening. Wethouder Dilia Blok opent samen met Clown Jasper het speelveld op een feestelijke manier.

16.15 uur - Start sportactiviteiten

Na de officiële opening starten een aantal sportactiviteiten voor kinderen vanaf 10 jaar.

Maandag 23 november, Programma Sportlaan, Ammerstol:

16.00 uur - Officiële opening wethouder Dilia Blok en de heer W. van Veenendaal, directeur Kompan- Speeltoestellen

16.15 uur - Hoe werkt game-toestel ICON- Space?Uitleg over alle spellen die op het nieuwe toestel kunnen worden gespeeld.

16.30 uur - Start wedstrijd Twee teams van basisschool de Kromme Draai strijden met en tegen elkaar op het nieuwe toestel.

17.00 uur - Uitreiking prijs. Het winnende team krijgt een wisselbeker mee voor in de klas.

Na 17.00 uur - Iedereen mag op het toestel!


---