Erasmus Universiteit Rotterdam

Rotterdamse ondernemers ontbijten op Erasmus Universiteit

Jonge ondernemers deze week centraal in Rotterdam

De Erasmus Universiteit is woensdag 18 november 2009 gastheer voor het Rotterdamse Ondernemersontbijt. Zo'n 250 ondernemers, 70 studenten en 30 wetenschappers schuiven aan bij dit ontbijt. Het Ondernemersontbijt Rotterdam wil de relatie tussen ondernemer en gemeente vitaal houden en wordt elke twee maanden op een andere locatie in Rotterdam gehouden. Het thema is deze keer jonge ondernemers en sluit aan bij de Rotterdam Entrepeneurship Week die deze week wordt gehouden.

Burgmeester Ahmed Aboutaleb is gastheer van het Ondernemersontbijt Rotterdam en praat iedereen kort bij over actuele Rotterdamse zaken. Het programma is kort, informatief en kent een vast format. Het onbijt begint om 8.00 uur en is om 10.00 uur afgelopen.

Vanuit de Erasmus Universiteit zijn 70 studenten afgevaardigd, onder meer deelnemers aan het Holland Program on Entrepeneurship (HOPE). In dit Holland Program on Entrepreneurship werken de EUR, Rijksuniversiteit Leiden en de TU Delft samen aan het bevorderen van ondernemerschap en ondernemingslust onder studenten.

HOPE participeert in de Rotterdam Entrepeneurship Week. De Rotterdam Entrepeneurship Week wordt georganiseerd voor alle Rotterdammers die iets met ondernemen te maken hebben, van pre-startende tot ervaren ondernemers, van Rotterdamse leerlingen en studenten tot ondernemende docenten, van startende ondernemers tot grote multinationals.

De wereld onderneemt in Rotterdam
Het thema van de Rotterdam Entrepreneurship Week 2009 is: `De wereld onderneemt in Rotterdam.' Tijdens de week wordt er aandacht besteed aan alle facetten van ondernemen. Van bijvoorbeeld het opstarten van een eigen onderneming tot het overnemen van een bestaande onderneming, tot "Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn bestaand netwerk?" en "Hoe werf ik in deze tijden nieuwe klanten?"

In 2007 en 2008 gingen Amsterdam en Eindhoven Rotterdam voor, in de presentatie van een programma dat één week geheel in het teken van ondernemen stond. Dit jaar organiseren leerlingen en studenten van negen Rotterdamse onderwijsinstellingen voor het eerst de Rotterdam Entrepreneurship Week. Een unieke samenwerking van VMBO-MBO-HBO en WO instellingen die in Nederland, op deze wijze althans, nog nooit eerder is voorgekomen.

De Rotterdam Entrepreneurship Week komt voort uit een initiatief van het Kaufmann Institute in de Verenigde Staten. Iedere derde week van november wordt de Global Entrepreneurship Week wereldwijd georganiseerd. Dit jaar nemen 77 landen deel, waaronder Nederland. Senter Novem steunt het landelijk initiatief van de Global Entrepreneurship Week

www.ondernemersontbijt.nl
www.r-e-w.nl
www.hope-entrepreneurship.nl